Dalennätverket – narkotikabrott och kidnappning

I början av året greps en ledande person från Dalennätverket i Bulgarien. Han blev först efterlyst sen den 20 augusti 2020 för ett annat brott. Senare har han också blivit misstänkt för synnerligen grovt narkotikabrott och inblandning i kidnappningen av Einár. Han blev häktad i sin frånvaro för det sistnämnda den 10 december 2020 och senare under 2021 också omhäktad.

Kort efter det första gripandet greps ytterligare en person från Dalennätverket som misstänkt för synnerligen grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling. Också han greps i Bulgarien.

De två gripna och misstänkta är bröder, Mario Golzar Mia (efficientbonsai) och Victor Mia (rawlager). De är misstänkta för att ha organiserat narkotikahandel i stor skala. Bevisningen består till stor del av material från encrochat. Den äldre brodern, Mario Golzar Mia, anses enligt media vara hjärnan bakom kidnappningen av Einár.

Den yngre brodern, Victor Mia, häktades i sin frånvaro den 30 mars 2022. Han förekommer i en mängd utredningar om narkotikabrott som föranletts av materialet från encrochat. Det handlar om kokainhantering i stor skala och han är misstänkt som en av Stockholms viktigaste kokaingrossister. Även han kan ha varit inblandad i kidnappningen av Einár.

Även en man som heter K*vin S@ntos är häktad i samma mål. Ett mål som har koppling till den stora rättegången mot Vårbynätverket.

Fler häktade

Den första april i år häktades ytterligare tre personer i samma mål. Det gäller bröderna Rob#n Johans*n och Rob*rt Johans*n, samt B@hr@m Am#ri. De är samtliga misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott under perioden 3 mars 2020 till och med 12 juni 2020. Rob#n Johans*n är dessutom misstänkt för synnerligen grov narkotikasmuggling under samma period. Bröderna kommer ursprungligen från Södertälje. Rob#n Johans*n har tidigare dömts för bland annat rån och Rob*rt Johans*n för narkotikarelaterad brottslighet i flera fall.

Den åttonde april i år häktades även Zakaria Mejdi för synnerligen grovt narkotikabrott under perioden 26 april 2020 till och med 10 maj 2020 samt synnerligen grov narkotikasmuggling perioden 1 mars 2020 till och med 10 maj 2020. Zakaria Mejdi dömdes senast den 8 oktober 2020 till fängelse i fem år för grovt narkotikabrott. Han avtjänar för närvarande det straffet.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!