17-åring häktad för mord i Eskilstuna

Tingsrätten i Nyköping häktade i lördags en 17-åring från Eskilstuna som misstänkt för att ha skjutit ihjäl en 25-årig man vid Bellmansplan i Eskilstuna. Mordet skedde i början av den gångna veckan. Han är misstänkt för mord och grovt vapenbrott.

17-åringen greps efter att hans DNA kunde kopplas till föremål som kan kopplas till mordet. Föremålen hittades i en skogsdunge 700 meter från brottsplatsen. I samma område hittades ett vapen. Polisen ska undersöka om det kan kopplas till 17-åringen och till skjutningen. Patronhylsor från brottsplatsen ska jämföras med vapnet.

Skjutningen är med all sannolikhet gängrelaterad. Att så snabbt ha hittat en misstänkt i ett gängrelaterat mord är ovanligt.

Mordet var den tredje skjutningen på lika många dygn i EskilstunaUnder natten mot lördagen sköts det i Råbergstorp. Utan att någon person blev skadad. Vittnen ska också ha observerat flera maskerade personer i området. Skott avlossades också i Årby i söndags eftermiddag. Inte heller vid detta tillfälle blev någon skadad. Det är väl sannolikt att alla tre skjutningarna hänger ihop med varandra även om polisen i nuläget inte uppger det.

Läs mer:

Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.