Bil som mordvapen i Jättesten, Göteborg

Två personer mejades ner av en bil på Långströmsgatan i Jättesten under lördagseftermiddagen vid 17-tiden. En av de två personerna, en kvinna i 40-årsåldern avled efter att båda förts till sjukhus med ambulans. Den andra personen är allvarligt skadad. Efter några timmar greps 4 personer. 2 personer greps som misstänkta för mord och mordförsök och två som misstänkta för skyddande av brottsling.

Det två påkörda personerna ska ha gått på gångbanan/trottoaren/cykelbanan. En bil ska ha passerat i motsatt riktning, vänt och kört upp på gångbanan med avsikt att köra på de två personerna. När bilen kom upp på gångbanan ska den ha ökats farten. Det var enligt vittnen en medveten handling och det är därför som polisen betraktar det som mord. Mordet har sannolikt ingen som helt koppling till kriminella nätverk och gäng. Det tycks istället handla om personliga motiv som hämnd eller svartsjukedrama, alternativ nåt hedersmotiv.

Bil är också ett förhållandevis ovanligt mordvapen även om det skett förut att personer mördats genom att bli påkörda.

Långströmsgatan. Bild: Google Street View

Jättesten är ett område med lägenhetshus från 1950-talet, miljonprogrammet på 1960-talet såväl som nyare lägnehetshus. Det ligger i direkt anknytning till miljonprogramsområdet Svartedalen som byggdes på 1960-talet. Det är möjligt att den del av Långströmsgatan där mordet skedde anses tillhöra Svartedalen av de som bor i området. Jättesten och Svartedalen ligger precis öster om och sitter ihop med Biskopsgården. De har mycket lite gemensamt med villaområdet Lundby som de gränsar till åt andra hållet eller andra delar av Göteborg som kan anses vara delar av Lundby.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!