Knivmord i Backa – kanske gängrelaterat?

Mitt på dagen i fredags knivhöggs en man på Cederflychts gata i Backa. Polisen larmades till platsen vid ett-tiden. Mannen fördes till sjukhus med ambulans men avled senare. Tre män i 20-årsåldern häktades redan samma dag för mordet. En av de misstänkta kan enligt uppgifter i media kopplas till ett kriminellt nätverk:

Polisen kopplar en av de mordmisstänkta männen till en kriminell gruppering i Backa ”där det förekommer grovt våld och där personerna som ingår i grupperingen innehar ett stort våldskapital”.

En kort tid efter ett grovt våldsdåd mot en gängkriminell syntes han tillsammans med en person som bar skyddsväst och som enligt polisen tillhör ledarskiktet i ett kriminellt nätverk.

Under tidigare domstolsförhandlingar har han själv förnekat samröret med kriminella nätverk och anser sig vara ”mycket besvärad” över att det påstås.

Med all sannolikhet handlar det om att det ska finnas en koppling till Backagänget. Den aktuelle personen är tidigare dömd för bland annat narkotikabrott, trafikbrott och brott mot knivlagen. Han är också dömd för misshandel efter att ha misshandlat tre tjejer och har figurerat i andra utredningar om grov brottslighet.

Den senaste domen mot mannen föll i maj. Då dömdes han för att ha kört moped utan hjälmar och för eget bruk av narkotika. Sannolikt är han dock inte att betrakta som en medlem i Backagänget. GP:s uppgifter är därför kanske något överdrivna och sensationslystna.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!