Åtal för gymmord i Tuve

Två personer har blivit åtalade för inblandning i mordet på en person på ett gym i Norumshöjd i Tuve, Göteborg, i slutet av april. Närmare bestämt den 28 april. En person kom in i gymmet och sköt den mördade med ett skott i huvudet. I lokalen fanns flera vittnen och en del av händelseförloppet fångades på övervakningskameror.

Den mördade mannen var i 25-årsåldern och hette Rico Saleh. Han dömdes kort innan sin död till skyddstillsyn för ett antal mindre allvarliga brott. Dessutom är han tidigare också fälld för narkotikabrott. Bara några timmar efter skjutningen greps två personer som misstänkta:

– Eftersom polisen på Hisingen har så pass bra personkännedom åkte de direkt hem till en 20-årig man. I källaren påträffande vi den misstänkte skytten. Där, i en tvättmaskin, pågick dessutom tvätt av de kläder som gärningspersonen haft på sig, berättar åklagaren.

I källaren hittades även en väska som innehöll patroner av samma kaliber och märkning som den ammunition som förekom vid mordet.

Vapnet i fråga användes för övrigt vid ett mordförsök i Hässleholm år 2018.

Även vittnen kunde ge en bra beskrivning av skytten.

Den misstänkte skytten Abdul Elmi anses ha en koppling till det kriminella nätverket i Länsmansgården som går under namnet Nya Norra. Men mordet har nog trots gängkopplingarna egentligen i huvudsak en personlig koppling. Den skjutne mannen och närstående till honom ska utsatt de två åtalade för upprepat våld och flera hot under 2021 och 2022. Exempelvis blev den mordåtalade illa knivskuren vid en uppgörelse den 29 juni 2021. Han lämnades därefter svårt skadad utanför Östra sjukhusets akutintag.

Den andra åtalade personen, Kayw@n Sal*h, är misstänkt för medhjälp till brott genom att ha hjälpt den misstänkte skytten att gömma sig och för att medverkat till att försöka dölja bevisning. Båda de misstänkta förnekar brott.

Läs mer: