Första dödsskjutningen i Göteborg på 10 månader

20 över 6 igår kväll larmades polisen om en skjutning på ett gym vid Tuve torg i Norumshöjd (del av Tuve) på Hisingen i Göteborg. En man i 25-års åldern hade blivit skjuten. Han konstaterades vara avliden efter att sjukvårdspersonal och polis anlänt till platsen. En förundersökning gällande mord och grovt vapenbrott har inletts av polisen. Den avlidne mannen är känd av polis sedan tidigare.

Skjutningen är den första dödsskjutningen i Göteborg sen juli förra året då en man sköts ner på en frisörsalong i Högsbo. För inblandning i det mordet har två personer nyligen gripits.

En maskerad man ska ha gått in på gymmet och skjutit offret medan han tränade. Han lämnade därefter omedelbart gymmet. Händelseförloppet ska delvis ha fångats på övervakningskameror på torget och kanske också på gymmet. På morgonen idag har gripits som misstänkt för inblandning i skjutningen.

Norumshöjd är den fattigaste delen av Tuve med lägenhetshus och byggdes som en del av miljonprogrammet. Tuve har huvudsakligen befolkning med svenskt ursprung och den största invandrargruppen är finländare. Det är välmående stadsdel utan kända kriminella nätverk eller större sociala problem. Volvos lastbilfabrik ligger i västra ändan av stadsdelen.

Den skjutne är troligen en 25-årig man vid namn R#co Sal*h som bodde i en mer välmående del av Tuve, Håkansdal. En av hans yngre bröder ska nyligen ha dött av en överdos om ryktena talar sanning. Kanske har mordet på de äldre brodern i så fall en koppling till detta. Även om den skjutne är känd av polisen sen tidigare så finns det tecken som skulle kunna tyda på att det inte är gängrelaterat även om det kanske ändå är troligt. Han har som det verkar ingen känd gänganknytning och dessutom har två personer redan gripits.

Läs mer:

 

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!