Två häktade för bombdåd

I slutet av september inträffade två sprängdåd i Stockholm. En på Bygatan i Huvudsta som ligger i Solna kommun och en på  Barnängsgatan på Södermalm i Stockholm. Bägge adresserna kan kopplas till en familj som mycket väl kan vara måltavla för bomberna. En person i familjen var namn är Pr@izovic ska eventuellt ha en koppling till Helikopterrånet i Västberga men det är mycket osäkert. Han är inte någon av de som dömdes. Han ska ha flyttat utomlands, men släktingar finns kvar på adresserna.

Två personer har häktats som misstänkta för bombdådet på Södermalm. En 17-åring som bara är straffad för att ha kört moped utan körkort och i övrigt helt okänd för polisen samt en 45-åring från Spånga. Även han som heter J0ny S*dd#k B@ch#r ostraffad och okänd för polisen. Förutom att vara misstänkt för medhjälp till allmänfarlig ödeläggelse på Södermalm är han misstänkt för samma brott i Hässelby. En del tyder väl på att han skulle kunna vara bombtillverkaren. 17-åringen är misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse och är alltså den som misstänks ha placerat ut bomben.

Enligt uppgifter i Aftonbladet på ett tidigt stadium av utredningen ska sprängningarna ha kopplingar till det kriminella nätverket Lejonen i Hässelby. Det ska handla om att den utsatta familjen påstås ha en skuld på en miljon.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!