Värdetransportrånet vid Globen 2010

Tisdagen den 1 juni försökte sex personer råna en av företaget G4S värdetransportbilar som var i färd med att hämta pengar från en bankomat vid Globen i Stockholm. De tungt beväpnade rånarna flydde från platsen. Flera personer kunde dock gripas ganska snart efter rånet. Två personer greps i närheten av Globentorget och de andra fyra i en bil i södra Stockholm.

Gripandena var ett resultat av att polisen snabbt kunde infinna sig platsen. Detta på grund att flera personer hört av sig och berättat att fotanglar hade spridits ut på vägen i närheten av Globen. Dessutom fanns flera polispatruller i området efter att ha gripit in vid ett rån mot en restaurang i närheten.

De sex personerna som senare kom att åtalas för medhjälp till rån var Muh@mmad L@m#n Boj@ng, F#lip Al*x@ndru C@Z#mir, Mario Golzar Mia, S@lle R@him Hassan, Soh*il S@cha R*sh@dat och G*bril S#dib*h. De fick alla fängelse i 1 år och 6 månader med undantag av F#lip Al*x@ndru C@Z#mir som dömdes till 1 års fängelse och Soh*il S@cha R*sh@dat som dömdes till skyddstillsyn.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!