Kontraktsmördare åtalad

En man i 20-årsåldern greps av polis på Sörbäcksgatan i Malmö den 7 april efter en rutinkontroll då han betedde sig märkligt. En hundförare skickades till platsen och hittade en skarpladdad pistol av fabrikatet Zoraki i en buske. Det visade sig att pistolen var skjutklar. Då mannen var från Stockholm misstänkte polisen att han anlitats för att utföra ett våldsdåd i Malmö. När han greps hade han bara varit i frihet sen januari.

Mannen som är en känd kriminell heter Henok Abraham. Han vägrade dock att svara på polisens frågor om vad han skulle göra i Malmö, vem som kört honom dit eller vem han skulle träffa. Den 29 december 2022 åtalades han för grovt vapenbrott, brott mot vapenlagen och narkotikabrott. Narkotikabrottet handlar om en händelse i Stockholm då han greps med kokain och ecstasy (MDMA) i mängder som inte kunde handla som eget bruk. Vid samma tillfälle hade han också tillång till ammunition vilket han också åtalats för.

I samband med gripandet på Sörbäcksgatan observerades tre andra män från ett kriminellt nätverk på platsen. Ibr@him El Moh@m@d, Yusuf Huss*#n Sh@rif och Y0us*f Abdul R@hm@n. Om det var någon av dessa som skulle mördas eller om de var beställare är oklart. De tillhör alla enligt uppgift ett kriminellt nätverk med koppling till Kroksbäck. Dessutom har de koppling till Moh@mm*d Khodr som tillhör en av de familjer som nämns i polisens klanrapport. Ibr@him El Moh@m@d har själv varit misstänkt för ett mordförsök på Hyacintgatan i november 2020. För det mordet åtalades Ibr@him Khodr för försök till mord och Hamza El Moh@m@d för medhjälp till försök till mord men båda två frikändes.

Mordmisstänkt

Han har också varit misstänkt för ett mord som ägde rum i Orminge, Nacka, den 26 juli 2022, dvs i somras. Då mördades en 17-årig yngling som troligen hade en koppling till Älvsjönätverket, Förutom Abraham har även B0nj@d Sad#q, Ad@m H@fez, L*o Sch#bort Ac*v*do och El#@s Al N@sh# varit häktade och misstänkta för inblandning i mordet. Ingen av de tidigare eller för närvarande häktade har åtalats ännu. De ska alla fortfarande vara misstänkta för inblandning i Orminge-mordet. Då även Henok Abraham och de andra tycks ha en koppling till Älvsjönätverket så verkar det handla om en intern konflikt.

Morddom

För en skjutning i Långbro park i december 2018 dömdes Henok Abraham i tingsrätten till fängelse i tre år och tre månade för grov misshandel och grovt vapenbrott. Den skjutne var Siem Kidane. En yngre medhjälpare L*o D*bourg dömdes till skyddstillsyn och fängelse i 3 månader för medhjälp till grov misshandel och narkotikabrott. Hovrätten förlängde fängelsestraffet till 4 år för Abraham för försök till mord och dömde D*bourg till fängelse i 1 år och 4 månader för medhjälp till försök till mord. Båda de dömda förnekade brott.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!