Marbella – en hubb för kriminella svenskar

Svenskar har skapat ett eget exilsamhälle i Marbella. Ett socialt liv där rika svenskar lever i sin egna enklaver, bara umgås med andra svenskar, har sina egna nattklubbar, sina egna restauranger med mera. Det är ett liv i rika svensktalande ghetton. De kriminella gängen och nätverken är en del av detta.

Gängmedlemmar äger krogar och restauranger, är ingifta eller har sällskap mer personer från den svenska och spanska medelklassen eller överklassen och är ihopkopplade med utländska maffiaorganisationer eller kriminella nätverk.

Det finns kopplingar mellan Mocro maffia och svenska kriminella som Los Suecos liksom mellan svenska Bandidos MC och irländska maffian. Mocro maffia kontrollerar eller i alla fall kontrollerade en tredjedel av all kokainimport till Europa tillsamman med en camorrafamilj och den irländska Kinahan-kartellen som kan kopplas till både svensk överklass och Bandidos MC.

Kriminella har också kopplingar till den politiska eliten i Marbella-området och den svenske styvsonen till borgmästaren i Marbella ingår i den stora svenskligan som spanska polisen gripit. Ett kriminellt nätverk direkt kopplat till kokainimport via bland annat Helsingborg.

PS. Jag skrev om detta redan för nästan två månader sen. Märkligt att Aftonbladet först nu lyckats får tummen ur och skriva om detta. Men de tycks inte ha fattat kopplingen från Kinahan-kartellen och den svenska överklassen. Jag har också tipsat en journalist på Expressen om det hela. Men de tycks inte vara intresserade.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!