Polis åtalad för dataintrång

En kvinnlig polis i Göteborg har åtalats för en rad olagliga slagningar i polisregister. Formellt är hon åtalad för dataintrång. Bland annat har hon sökt information om en annan kvinnlig polis som är släkt med en känd gängkriminell och som också undersökts för oegentligheter i samband med att hennes lägenhet besköts. Hon friades dock i rättegången om korruption.

I förundersökningen om dataintrång i detta fall har det också kommit fram att hon (M@l#n Ax*lss0n) haft en relation med en person som dömts tillammans med personer som ingår ett kriminellt nätverk i Göteborg. Hon förnekar dock att han haft en relation med den kriminella mannen trots att polisen har dokumentation om ett möte på ett hotell såväl som kommunikation mellan de två. Hon har gjort slagningar (sökningar) i polisens register på både den aktuelle mannen och på släktingar till denne. Inget av detta har ingått i hennes arbetsuppgifter.

Kvinnan som nu åtalats arbetar inte längre vid polisen.

Den man hon ska ha haft en relation med dömdes förra året (2022) för grovt penningtvättsbrott i ett mål tillsammans med andra personer ur ett kriminellt nätverk. Mannen ska dock inte vara medlem i nätverket men har uppenbarligen vissa kopplingar dit.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!