Åtal för mord med mera i Gävle

Åklagare har väckt åtal mot tre män som varit häktade misstänkta för mord den 5 november i Sätra, Gävle. Den 5 november 2022 sköts en 22-årig man till döds i stadsdelen Sätra i Gävle. Samma kväll greps två ungdomar födda 2006 och dagen efter greps ytterligare en tonåring född 2007. De har varit frihetsberövade sedan dess. Nu åtalas de tre ungdomarna för mord. Alternativt för medhjälp till mord eller medhjälp till grovt vållande till annans död. Alla tre har observerats av polis i närheten av mordet och två av dem greps i anslutning till mordet.

Utöver de tre som åtalats för mord har ytterligare 2 tonåringar, födda 2006, för grovt skyddande av brottsling. De ska ha undanröjt bevis. I detta fall kläder som kan ha använts i samband med mordet. Dessutom har en tonåring, också han född 2006, åtalats för att ha underlåtit att avslöja det planerade mordet.

Den mördade som bar namnet Ebou Sowe ska ha tillhört ett kriminellt gäng som en del personer kallar g20, g15 eller de röda. De ska i sin tur vara i konflikt med ett gäng som kallas g10 eller de blå. Ebou Sowe ska ha varit en person som hade vänner i bägge de kriminella grupperingarna i Gävle men ska enligt en del uppgifter ha bytt lojalitet från g15 till g10 en tid innan mordet.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!