Ytterligare ett sommarmord – nu i Eskilstuna

Under juli har det skett sammanlagt fyra skjutvapenmord. i Västerås, Stockholm. Örebro och nu i Eskilstuna. av allt att döma är de alla gängrelaterade vilket gäller en majoritet av alla skjutvapenmord även om det blivit vanligare med skjutvapenmord som inte har kopplingar till kriminella nätverk och gangstergäng. Innan morden i Örebro och Eskilstuna var det ovanligt få skjutvapenmord denna sommar men nu är det precis likadant som förra året. Då var det förhållandevis väldigt många skjutvapenmord,

När det gäller mordet i Eskilstuna fick polisen larm om höga smällar i stadsdelen Skiftinge strax före klockan 10 på fredagskvällen. När de kom till platsen hittade den en skottskadad man. Mannen som hade allvarliga skador avled senare på natten. I samband med skottlossningen träffades också minst ett fordon och en byggnad. Minst 10 skott ska ha avlossats. Ingen ytterligare person ska dock ha skadats i samband med detta. Enligt Expressen ska flera personer ha tagits in på förhör. Dessutom ska flera vittnen ha hörts. Det är årets tredje mord i Eskilstuna som i förhållande till befolkningen är den stad som har flest skjutningar i Sverige.

Enligt osäkra uppgifter ska den dödade vara en man vid namn K*v#n Ir@koz*. Om detta stämmer är han känd av polisen sen tidigare och har tidigare dömts till fängelse för en kidnappning i Nykvarn år 2019. Han dömdes tillsammans med nio andra. Gruppen som dömdes kallades dejtingligan i media. De dömda var ett kompisgäng från Strängnäs och kidnappningen skedde i Nykvarn.

Kidnappning

En känd fotbollsprofil (fotbollstränare) som tidigare varit inblandad i en narkotikaaffär lurades till ett möte av en kvinna via en chatt-app. När han kom till platsen i Nykvarn kom två killar fram och tvingade in honom i en bil. Under tvingades den kidnappade mannen ringa runt till vänner och bekant för att få fram pengar.

Vid ett tillfälle då han behövde kissa lyckades han fly från från bilen och tog sin tillflykt till ett hus. Han kastade sig in genom en fönsterruta och tog sig till bostadens sovrum. De personer som förföljde honom tig sig också in i huset och ett slagsmål utbröt.

Inne i huset uppstod nu ett slagsmål mellan den flyende och de personer som följt efter honom från bilen. Kvinnan som bodde i huset tog sin tillflykt till en toalett. Därifrån försökte hon kontakta polisen. Gärningsmännen flydde då från platsen.

En man vid namn Isak Jensen dömdes till sex år och fyra månaders fängelse för bland annat två fall av människorov, grovt vapenbrott, rån och grovt hemfridsbrott. Ytterligare fem personer dömdes till fängelse. K*v#n Ir@koz* fick fem år och 10 månader. L*v# M@tumb@ till 3 år och 10 månader, Ph#l#p Järh@mm*r till fyra år och sex månader. Ytterligare en ung man fick fängelse i tre år och fyra månader. En kvinna dömdes till fängelse i ett år och två månader.

En person fick sluten ungdomsvård, en fick skyddstillsyn och en person fick villkorlig dom och dagsböter. Slutligen friades en person som var åtalad för penningtvättsbrott helt. Domarna inkluderade även andra kidnappningsfall och övergrepp.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!