Efterlyst svensk gripen i Grekland

En 21-årig svensk om varit internationellt efterlyst sen den 20 januari har enligt uppgifter i Expressen gripits av grekisk polis. Han greps på Eleftherios Venizelos internationella flygplats i Athen när han var på väg till Istanbul. Han är efterlyst för inblandning i flera bombdåd i Stockholm.

Ett av bombdåden ägde rum i Dalen den 26 december 2022. Då kastades en bomb mot en bostad där en ledande person i Dalennätverket är skriven. Personen som kallas Scar men heter Ildar Galiyev omnämns i utredningen om mordet på Einár men polisen kunde inte honom till händelsen. Han har aldrig varit formellt misstänkt. Galiyev befinner sig utomlands. Den 27 december inträffade ytterligare ett bombdåd riktat mot samma adress. Även för det bombdådet är mannen misstänkt.

Det tredje bombdådet som den unge mannen är misstänkt för skedde på Ervallakroken i Rågsved på nyårsafton 2022. Adressen i Rågsved är kopplad till Haval Khalil som dömts för inblandning i kidnappningen av Einár.

Expressen tycks dock ha blandat ihop bombdådet i Rågsved med bombdådet på Kristinehamnsgatan i Farsta några dagar tidigare, den 28 december. Då kastades en bomb mot en adress där släktingar till en annan person som figurerar i utredningarna om mordet på Einár och kidnappningen av Einár är skrivna. Den personen är Alasana Jallow. Även han befinner sig troligen i annat land. Om den gripne mannen också är misstänkt för den sprängningen är oklart.

Mannen som gripits i Grekland heter Emin Mirzayev och sitter för närvarande fängslad i Korydallos-fängelset. Han kan förmodligen kopplas till Nätverk Foxtrot eller några av deras allierade i konflikten med Dalennätverket.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!