Två gripna efter skottlossning mot polispatrull

I samband med att polisen under lördagskvällen kontrollerade en personbil i centrala Östersund blev en polispatrull beskjuten. Bilen flydde i hög hastighet och ett förföljande inleddes. Ingen skadades i samband med händelsen och två personer blev under söndagen gripna och anhållna.

Rikspolischef Anders Thornberg följer ärendet.

– Jag ser allvarligt på det inträffade. En attack mot polisen är ett angrepp på hela samhället. Gripandena skedde tack vare gott polisarbete och utredningsarbetet fortsätter med full kraft, säger Anders Thornberg.

Att det är ett angrepp på hela samhället är förstås trams. Bara för att nån ger sig på polisen betyder inte det att den är emot hela samhället. Polisen kan uppföra sig vansinnigt, förtryckande och obehagligt. Det finns många anledningar att ogilla eller hata polisen utan att det har nån betydelse för relationen med andra människor eller myndigheter. Polisen är inte samhället. De är samhällets våldsapparat, makthavarnas våldsapparat.

De två gripna ska vara 18 respektive 24 år gamla. Enligt uppgifter i Expressen är 18-åringen från Stockholm och tidigare dömd för brott, bland annat för rån.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!