Flera skadade i samband med skottlossning på restaurang

På torsdagskvällen ungefär tjugo över tio fick polisen larm om skottlossning på en pub på Hyttgatan i Sandviken. När polisen anlände till platsen fann de flera personer med skottskador. Två av dem med livshotande skador. Bara en av de skadade ska enligt uppgifter i TV4 ha varit målet för skjutningen. De två med livshotande skador har senare avlidit. Båda två är män, en i 20-årsåldern (närmare bestämt 23) och en i 70-årsåldern (71). En av dem var måltavla för skjutningen. Förmodligen den yngre mannen. De överlevande är en ung kvinna i 20-årsåldern och en man i 45-årsåldern som ska ha en koppling till den dödade 71-åringen.

Enligt uppgifter i Gefle Dagblad ska skotten ha avlossats från en fyrhjuling eller i alla fall efter att en fyrhjuling anlände till puben. Gärningsmannen lämnade dock platsen gående och fyrhjulingen tycks ha lämnat innan skjutningen. En av de skadade, den 20-åriga kvinnan, ska enligt uppgifter i media vara en anställd. En man som är mellan 25 och 30 år gammal är efterlyst för inblandning i skjutningen.

Polisen är mycket tystlåten kring den aktuella skjutningen och mycket få uppgifter har framkommit. Men allt tyder väl på att det är gängrelaterat. Med tanke på att de skedde i Sandviken skulle det dessutom utan tvekan kunna ha en koppling till någon av de konflikter Rawa Majid (kurdiska räven) är inblandad i. Enligt polisen ska det dock handla om en lokal konflikt.

Den drabbade puben

Den pub det skedde på bär namnet Mulligans. Ägare är en man som heter Maroun Azar. Han har ett företag som heter Baga Buisness AB där han är enda ordinarie styrelseledamot med en kvinna vid namn Mira Wehbi som suppleant. Mira Wehbi är för sin del ordinarie styrelseledamot i och trolig ägare av Stackbo Catering AB. Ordinarie styrelseledamot i det företaget är Charbel Matar. Han äger sin tur AJM AB där han också är ordinarie styrelseledamot med Rached Rached som suppleant. Denne äger i sin tur flera bilskrotningsföretag.

Azar äger dessutom Altus Invest AB. Vilket av de två företagen som driver Mulligans är inte känt av mig. Styrelsen i det företaget består av Tarek Ayache med Basel Noureddine som suppleant. Basel Noureddine äger också Nordin Business AB där Ayache är styrelsesuppleant och Noureddine själv ordinarie styrelseledamot. Det finns inget som tyder på att någon av de här nämnda personerna har något med skottlossningen att göra.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!