Korruption i det svenska rättsväsendet

Den gångna veckan har det avslöjats två saker som kan vara korruption inom rättsväsendet. I det en fallet handlar det om en anställd på Attunda tingsrätt som läckt information om ärenden med koppling till Nätverk Foxtrot som leds av den man som kallas kurdiska räven. I det fallet är det uppenbar korruption det handlar om.

Den aktuella personen som heter Sibel Karahan har blivit häktad. Hon är misstänkt för grovt brott mot tystnadsplikt, grovt dataintrång och brott mot tystnadsplikt. Hon arbetar på en avdelning på Attunda tingsrätt som arbetar med ett mål som handlar om Rawa Majid (kurdiska räven) som gäller anstiftan till synnerligen grovt narkotikabrott. För några veckor sen framkom det att Majid kommit över hemligt material från polisen. Om det har något samband med häktningen av den tingsrättsanställda Karahan är inte känt.

I det andra fallet handlar det om att en åklagare som är kusin med den så kallade Jordgubben handlagt ärenden som har kopplingar till Nätverk Foxtrot trots att hennes kusin som heter Ismail Abdo tidigare var en del av detta nätverk. Idag har han en konflikt med Rawa Majid och Nätverk Foxtrot. Det är dock inte troligt att det skett nåt olämpligt i detta fall utan det verkar handla om att hennes chefer inte tagit problemet på allvar. Detta trots att hon uppmärksammat dem på saken.

Det här åskådliggör att korruption förekommer även i det svenska rättsväsendet. Det förekommer dessutom också inom polisen vilket många tidigare fall visat.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!