Kurdiska räven har kommit över hemliga polisrapporter

Enligt uppgifter i media har polisen hittat en hemliga interna polisrapport i telefonen hos en gripen person från Bronätverket. Den ska handla om den kriminella verksamheten inom Nätverk Foxtrot och deras allierade i Bronätverket och Zeronätverket. Mer specifikt innehåller den, enligt uppgifter i Aftonbladet, namn, bilder och detaljerad information om Rawa Majid och tio av hans närmaste i det kriminella nätverket Foxtrot.

Genom att rapporten hamnat i händerna på de kriminella kan dessa ändra sitt agerande utifrån vad polisen vet om dem. Det gör det lättare att undvika att bli gripen. Alias på olika chattjänster kan ändras, telefoner, bilar och bostäder bytas. Även förvaringsplatser för narkotika och pengar har kunnat ändras.Uppgifterna i den hemliga interna polisrapporten gör alltså att det kriminella nätverket har kunnat undvika övervakning och beslag.

Korrupt polis

Enligt polisen har rapporten troligen överlämnats till den kurdiska räven, Rawa Majid, i Turkiet av turkiska poliser eller tjänstemän. Den svenska polisen har nämligen under 2022 utlämnat rapporten som underlag för att få tillstånd en utlämning av Majid från Turkiet. Istället för en utlämning har den turkiska polisen troligen överlämnat materialet till den efterlyste. På det sättet har han och den kriminella organisationen fått kännedom om vad polisen har för information om dem. Det hela ger en inte så snygg bild om hur polisen i Turkiet tycks skydda och ge stöd till Rawa Majid.

Samtidigt finns det uppgifter som tyder på att också den svenska polisen läcker uppgifter till Rawa Majid. När han skulle gripas i irakiska Kurdistan år 2021 hade han på något sätt fått reda på att den svenska polisen var på väg och lämnat sin bostad. Han dök senare upp i Turkiet där han greps på orten Marmaris efter ett misstag. Han glömde en väska med en mycket stor summa pengar på en parkbänk. Den turkiska polisen grep honom men han köpte då ett turkiskt medborgarskap varefter han släpptes fri.

Varför Majid skyddas av Erdogans regim och den turkiska polisen är oklart men det är ju inte otänkbart att den turkiska staten har intresse av att ställa till med oreda i Sverige av politiska skäl. Att ge Majid fria händer skapar just oreda genom den stora mängd skjutningar och sprängdåd han ligger bakom.

Om det också finns en eller några korrupta svenska poliser handlar det säkerligen om att de vill tjäna pengar.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!