Bilfirman i Stora Höga och Foxtrot-nätverket

En liten bilfirma i Stora Höga söder om Stenungsund i Bohuslän utsattes våren 2023 för två attentat under en kort tid. För det första attentatet, då det sköts skott med ett automatvapen mot bilfirman har 5 personer åtalats. Det andra attentatet skedde en vecka senare. Då sköts det med pansarskott mot bilfirman men pansarskottet exploderade inte. Detta tycks hända ibland, kanske handlar det om att väggarna är så tunna att det inte blir en tillräckligt kraftig stöt när skotten träffar.

Det formella namnet på företaget är av allt att döma AA2 Group AB men firman kallas i allmänhet A2 Bil. Huvudägare i företaget är Adam Legue och delägare är Erik Johansson. Adam Legue är VD och styrelseordförande medan Erik Johansson är ordinarie styrelseledamot. Suppleant i styrelsen är Gholam Abbas Mohammadian som också är från Göteborg, närmare bestämt Backa. Den sistnämnde är också styrelseledamot i Dian AB med Markus Hamburger som suppleant och trolig ägare. Han är också ägare av Grand Noise AB.

Adam Legue äger troligen också Stora Höga Bilvård AB och delar bostad med eller är skriven på samma adress som bland annat Ali Mohammadian som borde var en son till Gholam Abbas Mohammadian. Erik Johansson har en enskild firma vid namn Johansson köp & sälj.

Hot

Ägaren av bilfirman mottog innan attentaten dödshot med krav på utbetalningar av stora summor pengar. Bland annat kontaktades han av en person med användarnamnet Lucifer via en krypterad meddelandeapp. Lucifer ringde också och bilfirmans ägare kände igen rösten på en man från Marocko enligt vad han säger i förundersökningen.

Efter attentaten mottog ägaren nya hot. Nu från en man som kallade sig Fox (Räv). Han själv trodde att det var Rawa Majid som kallas Räven eller Kurdiska räven enligt vad han uppgav till polisen. Vilket kanske inte är så märkligt eller långsökt då en av de personer som åtalats för det första attentatet, Ludw#g Grimv#k, greps nämligen i en lägenhet i Haag i Nederländerna som hyrdes av Rawa Majids yngre bror Alan Majid, som av Aftonbladet utpekas som en viktig person i Nätverk Foxtrot.

Den nederländska polisen grep först enbart Ludw#g Grimv#k. Senare hittade de en mängd narkotika men då var Alan Majid försvunnen. Han greps en tid efter detta i Grekland när han var på väg till Turkiet och är nu misstänkt för narkotikabrott i Nederländerna.

Ägarna av bilfirman har inga kriminella kopplingar utan har förmodligen utsatts för attentaten och hoten på grund av en man som har samma efternamn som huvuddelägaren och förmodligen är en släkting. Den mannen som är en känd kriminell heter Aziz Legue.

Aziz Legue dömdes 2018 till fem års fängelse för grovt narkotikabrott. Han är på fri fot och efterlyst. Förmodligen finns han i Marocko. Han förekommer också i en förundersökning som berör det så kallade marmorknarket. Kanske är det nåt som gjort att han står i skuld till Rawa Majid eller att Majid i alla fall ansåg att Aziz Legue stod i skuld till honom.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!