Fyra misstänkta och häktade för hot mot bilfirma

I slutet av april öppnades det eld med automatvapen mot en bilfirma i Stora Höga söder om Stenungsund. Enligt polisen avlossades det flera skott. I början av maj fick bombskyddet rycka ut och ta hand om ett misstänkt farligt föremål vid samma bilfirma.

Fyra unga män sitter för närvarande häktade som misstänkta för inblandning i skottlossningen mot bilfirman. En ung man har suttit häktad misstänkt för inblandning i det farliga föremålet, men häktningen hävdes i slutet av juni. Han är dock fortfarande misstänkt för inblandning.

Flera av de häktade männen ingen känd koppling till Stora Höga eller bilfirman. Åklagaren tror därför att de lejt in för att mot betalning utföra handlingarna. Samtliga misstänkta förnekar brott. Två av de häktade är från Lidköping, en av dem är J0n@than H*llem@r och en annan är en tonåring. En annan häktad, Ludw#g Grimv#k, är från Tidaholm. H*llem@r dömdes 2022 för en grov misshandel till ungdomsvård i 8 månader.

Personer bakom den aktuella bilfirman har kopplingar till kriminella kretsar i Göteborg. En av ägarna är förmodligen släkt med en person vid namn Aziz Legue som år 2018 dömdes till fem års fängelse för grovt narkotikabrott. Han är dock på fri fot och efterlyst. Han uppehåller sig i Marocko. Han förekommer också i en förundersökning som berör det så kallade marmorknarket. Han ska också ha varit inblandad i hanteringen av det så kallade Styrsökokainet.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!