Bombexplosion i Lövstalöt norr om Uppsala

Polisen fick flera samtal om en hög smäll i ett bostadsområde i Lövstalöt utanför Uppsala på lördagskvälen strax efter klokan 10. När polisen väl var på plats visade det sig att någon form av explosion hade skett. Ett hus med tillhörande garage hade fått skador. En person som befann sig i den aktuella bostaden transporterades med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart, men personen var vaken och talbar.

Det aktuella huset på Ryttarvägen i Lövstalöt har enligt uppgifter bevakats sen fler av månader av polisen, Sen oktober bland annat med kameror. Enligt polisen har syftet varit att förebygga, förhindra och upptäcka brott, samt underlätta och möjliggöra utredning och bevisning av inträffade brott. Kamerorna är ett komplement till polisens övriga verksamhet i områdena såsom patrullering och annan trygghetsskapande verksamhet.

På den aktuella adressen bor personer med grekiska namn. En av dem, en 25-åring, är tidigare dömd för brott. Det finns ju därför anledning att tro att de eventuellt har nån koppling till Michael Tenezos i Dalennätverket. Tidpunkten för polisens övervakning tyder dock mera på att personerna skulle ha en koppling till nån av de två falangerna i Foxtrot-nätverket.

Två personer har anhållits som misstänkta för bombdådet.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!