Sveriges nationalarena får namn efter en gängkriminell

Sverige så kallade nationalarena för herrfotboll som inte är någonting annat än kommersialismens köpta fotbollshelgedom har för närvarande det engelska namnet Friends Arena istället för mer rimliga Solna fotbollsstadium eller Råsunda. Så blir det när allt är köp- och säljbart. Och därför ska arenan snart få namn efter en svenska gangster. Eller inte.

Den ska nämligen heta Jordgubben. Det är öknamnet eller smeknamnet på Ismail Abdo. Han var en av de centrala personerna i våldsvågen under september och oktober 2023. Har var också en av de ledande i Foxtrot-nätverket och en av Rawa Majids närmaste män fram till  splittringen i nätverket. Då blev de två istället bittra fiender med en omfattande våldsvåg som konsekvens.

Fast förstås ska arenan inte heta Jordgubben eller Jordgubbsarenan på svenska utan Strawberry Arena. Ett fotbollsförbund som låtsas vara engelskt och skippar det svenska genitiv-s:et till förmån för ett namn som varken är engelska eller svenska kan ju inte ha en nationalarena med ett svenskt namn. Men att de skulle ge arenan namn efter en kriminell är väl kanske att gå lite väl långt i strävan att sälja ut allt och det mesta.

Strawberry är norrmannen och hotellkungen Petter Stordalens maktföretag. Och det har numera även blivit namnet på hans hotellkedja. Det heter så då han en gång arbetat som jordgubbsförsäljare.Det har han gemensamt med Ismail Abdo vars familj äger ett bärförsäljningsföretag där den ökände gängledaren arbetat. Två jordgubbsförsäljare. En driver en hotellkedja. En driver ett logistikföretag i narkotikabranschen. Och de ska få en fotbollsarena uppkallad efter sig.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!