Två explosioner i Frölunda vid kommandobryggorna

Två explosioner inträffade vid halvtvåtiden natten till idag vid halvtvåtiden på Södra Dragspelsgatan i Västra Frölunda. Explosionerna inträffade vid två olika trappuppgångar i två olika punkthus (de så kallade kommandobryggorna) vars ingångar är mittemot varandra på var sin sida Södra Dragspelsgatan.

Inga personer skadades vid explosionerna men det blev skador på och runt entrédörrarna. Brottsrubricering är grov allmänfarlig ödeläggelse samt grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Två explosioner nästan samtidigt i två närliggande hus är något mycket ovanligt. Visste de kanske inte riktigt var måltavlan bodde kanske. Eller så var det två måltavlor.

På båda adresserna finns personer som tidigare förekommit i domar skrivna. Då det igår greps fem personer från Frölunda för inblandning i dubbelmordet i Ekebäck är det ju möjligt att bombdåden har en koppling till det. Men om det är så eller inte är ännu inte klarlagt.

De två explosionerna har kanske med större sannolikhet en koppling till ett tidigare mordförsök på Södra Dragspelsgatan som skedde i augusti 2023. Mordförsöket är kopplad till en konflikt mellan de nätverk som kallas G-falangen och Z-falangen.

Nyligen dömdes två personer i 20-årsåldern för den händelsen. Två av dem, H@js@m Al@bt@h och J0n@tan Ch@m0un, för mordförsök. De fick 18 år respektive sju och ett halvt års fängelse. En person, Abdul@h# Al# Y0us?f som var den som skulle mördas, dömdes för grovt vapenbrott.

En vän till Al# Y0us?f vid namn Moh@m@d Edr*s frikändes för att ha försökt köra på de två skyttarna. Vid den händelsen skött de tillbaks mot bilen. Det rubricerades också som mordförsök. Edr*s och Al# Y0us?f uppges tillhöra Z-falangen. medan Al@bt@h och Ch@m0un uppges tillhöra G-falangen

Läs mer:

Ett svar på “Två explosioner i Frölunda vid kommandobryggorna”

Kommentarer är stängda.