Regeringens plan för ökad brottslighet

Kriminalvården ska få 1,4 miljarder extra för att bygga fler fängelser. Den som presenterade regeringens plan för ökad brottslighet var inte ens medlem i regeringen utan representant för det parti som formulerar regeringens politik. Sverigedemokraternas Richard Jomshof.

Att öka antalet fängelser och antalet personer som sitter i fängelse är nästan en garanti för att brottsligheten ska öka. För det är ett effektivt sätt att permanenta brottslighet för de som dömts till långa straff och att ge gratis utbildning i brott för missbrukare och andra som döms till fängelse för sådant som borde leda till vård. De sistnämnda är också en garanti för att rekryteringen till gängen kan öka.

Beläggen för att en kriminalpolitik med hårda straff och vedergällning inte minskar brottsligheten är överväldigande. Forskningen på området är enhällig. USA är i sig ett bevis i verkligheten att det inte fungerar. Med en mordfrekvens (antalet fall av våldsam död per år) kring 6,5 jämfört med Sveriges cirka 1,2 visar siffrorna att hårda straff kombinerat med stora klassklyftor är en rent destruktiv politik.

Men som i alla andra frågor skiter Sverigedemokraterna och deras lydiga slavar i regeringen fullständigt i forskning och verklighet. För det är denna destruktiva politik från USA de nu för i Sverige. Stora klassklyftor och hårda straff. Destruktivt. Regeringens plan för ökad brottslighet. Högerextremt. Fascistiskt.

Läs mer om kriminalvård: