Den högerextrema trollfabriken gav 12 poäng till Israel

Under gårdagen gick den högerextrema trollfabriken för full maskin. 100-tals högerextrema trollkonton och högerextrema tyckare röstade 40 gånger per person på Israels bidrag i Eurovision. Det finns inget som tyder på att Israels bidrag hade stort stöd i det svenska folket. Däremot hade det stort stöd bland de trollkonton som försvarar Israels folkmord i Gaza. Och den högerextrema trollfabriken gav 12 poäng till Israel. Det handlar om samma högerextrema och antisemitiska trollkonton som i andra sammanhang hävdar att judar inte är svenskar.

Men journalister i svenska media fortsätter uppenbarligen att vara lika korkade som det alltid verkar vara.d e förväxlar trollkonton på X och Facebook med verklig folkopinion. Detta trots att SD:s trollfabrik just avslöjats och de borde ha lärt sig att det inte går att avläsa en folkopinion från omröstningar på nätet eller tyckanden på sociala medier. Det som ser ut som opinioner är helt enkelt massvis med trollkonton där högerextrema SD:s ledning orkestrerar tyckandet. Så även denna gång med omröstningen i Eurovision.

Vad svenska folket egentligen skulle ha gett för poäng till Israel visade istället människorna på gatan i Malmö. Inga alls. Utan utvisning ur tävlingen.

Den högerextrema trollfabriken gav 12 poäng till Israel. Det svenska folket gav noll poäng. För de fanns på gatorna. På nätet fanns trollfabriken, Och de svenska journalisterna låter sig gladeligen luras till att hävda att trollfabriken skulle vara lika med det svenska folket. Bedrövligt.

Läs mer:

5 svar på “Den högerextrema trollfabriken gav 12 poäng till Israel”

  1. @admin det är säkert så. Men det finns också en hel del svenskar som fortfarande tror att Israel är ett rent och fint civiliserat demokratiskt land och att de där muslimerna lever i en smutsig barbarisk stenålder. Bäst att rösta för det fria, rena och demokratiska i Eurovision!

    1. Jag tror faktiskt att just det spelar mycket liten roll. Däremot finns det kristna som tror att staten Israel är en förutsättning för att de ska kunna komma till himlen. Himmelriket är inte tillgängligt förrän Israel upprättats. Många pingstvänner har den tron.

  2. Det du refererar till är ett slag av ”bokstavstro” som inte riktigt förstår metaforer och som dessutom, i studiet av ”Skriften”, av någon anledning alldeles hoppat över Johannesevangeliet 18:36 där Jesus bl.a. uttryckligen säger ”Mitt rike är icke av denna världen” (1917 års översättning).

    Och visst finns det de som ”bokstavstromässigt” ser den politiska staten såsom profeternas återupprättade Israel. Jag tvivlar dock skarpt på att detta gäller huvudfåran av svenska kristna, Svenska Kyrkan inbegripen. Här ses snarare det återupprättade Israel som en ”andlig statsbildning” bortom tid och rum allt enligt utsagan ”Mitt rike är icke av denna världen”.

    1. Det gäller bara delar av Pingströrelsen och liknande kyrkor inklusive vissa delar av Svenska kyrkan. Equmeniakyrkan och hela Svenska kyrkan gäller det absolut inte.

Kommentarer är stängda.