Kriminalvårdare häktad för narkotikabrott

Kriminalvårdare häktad. Två män i Skåne häktas misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott. En av dem är sedan flera år tillbaka anställd inom Kriminalvården. Han är på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grovt narkotikabrott under sommaren 2020. Kriminalvårdsmyndigheten går nu i genom de intervjuer som låg till grund för mannens säkerhetsklassning.

Männen är de senaste att häktas i ett ärende som har pågått sedan januari i år. Totalt sitter nu sju personer häktade, misstänkta för olika gärningar.

En av männen som häktades på fredagen är i 30-årsåldern. Han har i flera år arbetat inom Kriminalvården. I sitt arbete har han transporterat frihetsberövade personer mellan anstalter, häkten och domstolar. Mannen greps tidigare i veckan bekräftar Kriminalvårdens transportsäkerhetschef Mattias Johansson. Han är misstänkt för att ha hanterat narkotika för miljoner.

Därefter har myndigheten arbetat med att självkritiskt följa upp om det borde ha fattats misstanke kring mannen under anställningen.

Enligt Sydsvenskan bygger fallet på krypterade chattar från tjänsten SkyECC. De första fem misstänkta greps i en gryningsräd i Nyvång och Åstorp i januari. Ärendet har enligt tidningen också kopplingar till en utredning i Kristianstad. I den utredningen åtalades nyligen flera personer för att ha transporterat stora partier av kokain. En av de åtalade arbetade på Kriminalvården vid tillfället för brottet.

Läs mer:

Ett svar på “Kriminalvårdare häktad för narkotikabrott”

Kommentarer är stängda.