Person med koppling till Södertäljenätverket gripen i Spanien

I en internationell operation på Costa del Sol och i Madrid har den spanska polisens gripit flera personer tillhörande vad de hävdar är en internationell kriminell organisation. De ska ha gripit 12 personer som är medborgare i Albanien, Colombia, Marocko och Sverige med kontakter i Colombia och Ecuador. En av de gripna är en person med koppling till Södertäljenätverket.

Några av de gripna ska vara bosatta i Dubai där också centrala finansiärer av verksamheten ska höra hemma. Dubai som fungerar som penningtvättsinrättning och ett säkert boende för kriminella. Det är en plats där de kan gå under radarn.

Organisationen anses ha sysslat med storskalig narkotikahantering med smuggling av kokain från Colombia och Ecuador till Europa. Enligt den spanska polisen har de gripna och deras nätverk en filial i Colombia som ansvarar för transporterna för Sydamerika till Europa och en gren bestående av marockanska medborgare som skött logistiken i Spanien.

Södertäljenätverket

En av de gripna ska vara Bülent Aslanoglu från Södertälje som tidigare ansetts ha en hög position i Södertäljenätverket. Han tillhör familjen Melkemichel och är bror med den tidigare tränare i fotbollsklubbarna Djurgårdens IF, AFC Eskilstuna, Özcan Melkemichel. Sen 2023 är han tränare i Syrianska FC där han tidigare varit styrelsemedlem, ordförande, sportchef och tränare. Han har inga kopplingar till brottslighet.

I den spanska tidningsartikeln om insatsen mot den nu gripna kokainligan står det att Bülent Aslanoglu skulle ha tyskt ursprung men det är troligen felaktigt. Han är så vitt det är känt syrian och svensk medborgare med ursprung i Turkiet.

Senast Bülent Aslanoglu greps för smuggling av kokain var i Frankrike år 2013 varefter han 2017 dömdes till 12 års fängelse. Han kom ut efter halva tiden, dvs år 2019, och återupptog uppenbarligen sitt värv som kokainsmugglare. Denna gång uppenbarligen i samarbete med kriminella albanska nätverk.

I Expressen beskrivs Aslanoglu som ”gudfadern” i Södertäljenätverket. Han anses ha goda kontakter i Marocko förutom sina kontakter i Colombia där han bott i perioder. Goda kontakter i Marocko tyder också på inblandning i cannabishandeln. Om han idag faktiskt har någon koppling till Södertäljenätverket är oklart men det är ju troligt att Södertäljenätverket kan ha fått kokain via den gruppering i Spanien där han varit aktiv.

Bülent Aslanoglu gripen av den spanska polisen.

Bülent Aslanoglu gripen av den spanska polisen. Bild: Spanska polisen.

Läs mer:

Ett svar på “Person med koppling till Södertäljenätverket gripen i Spanien”

Kommentarer är stängda.