Fängelse för framgångsrik mäklare

Fängelse för framgångsrik mäklare. En lyxmäklare har dömts av Stockholms tingsrätt. Lyxmäklaren greps i juni 2023 av polisen. I samma razzia greps tre andra personer som tidigare varnats eller dömts för brott. Alla åtalades och de har nu dömts för bland annat grovt bedrägeri, näringspenningtvätt och bokföringsbrott. Sammanlagt har de dömts till 10 års fängelse samt skadestånd och böter på totalt 3 231 000 kronor.

Enligt Expressen handlar det bland annat om att mäklarna på mäklarföretaget som heter Unik Fastighetsförnedling köpt lägenheter till underpris med hjälp av bulvaner och sålt dem till marknadspriser.

Det fanns flera olika företag som heter Unik Fastighetsförmedling såsom Unik Fastighetsförmedling Stockholm AB, Unik Fastighetsförmedling Franchise Sverige AB och Unik Sverige AB. De ägdes alla av Adam Farhoumand som kallas lyxmäklaren eller stjärnmäklaren och Fouad Al-Abani. Det förstnämnda företaget är satt i konkurs, det andra företaget finns inte längre men det tredje företaget finns kvar. Båda ägarna ska var bland de dömda häktade. En tredje dömd är S*r*na Ch*n och den fjärde är en de två ägarnas hustru.

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.