Tre personer misstänkta för mordet på C. Gambino

Tre personer misstänkta för mordet på C. Gambino. Den 4 juni mördades rapparen C. Cambino i ett parkeringshus på Selma Lagerlöfs Torg i Backa. Efter några dagra greps två män som senare blev häktade för medhjälp till mord. Nu har en av dem omhäktats som misstänkt för mord medan den andre, en tonåring, fortfarande är häktad som misstänkt för medhjälp till mord samt grov skadegörelse.

Dessutom har ytterligare en tonåring anhållits som misstänkt för grov skadegörelse och grovt skyddande av brottsling. Skadegörelsen ska handla om att de två brände upp flyktbilen på en parkering i Kärra varvid fler bilar också brann upp.

Alla de misstänkta förnekar brott.

Den som häktats som misstänkt för mordet är en ung man i 20-årsåldern som tidigare dömts för inblandning i ett bombdåd på Rimfrostgatan år 2020. Det rör sig förmodligen om H@ssan R@beie som kan kopplas till det kriminella gäng som numera kallas Biskop Södra eller södra Biskop.

Bomberna på Rimfrostgatan var riktade mot personer i det kriminella nätverk som oftast kallas Nya Norra. De övriga dömda för bombdådet var Abdull@h Must@fa, S#mon Thors€ll, Em#l H@mberg och Ar# Al D0ski. Alla anses ha koppling till Biskop Södra.

Enligt polisen så det troligt att C.Gambino (Karar Ramadan) mördades som en del av konflikten i Biksopsgården även om han själv inte hade npgon gänganknytning. Däremot var flera av hans vänner kopplade till gänget i norra Biskopsgården och Länsmansgården.

Läs mer:

Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.