Mordet på C. Gambino – två män anhållna

På torsdagskvällen greps två personer misstänkta för inblandning i mordet på C.Gambino i tisdags kväll. Den första personen greps strax efter klockan sju. Två timmar senare greps den andra personen.. Båda två har anhållits.

– Förundersökningen pågår med full kraft och vi har anhållit två personer på sannolika skäl misstänkta för medhälp till mord. Nu fortsätter utredningen med bland annat förhör, inhämtning av vittnesuppgifter och tekniska undersökningar, säger senior åklagare Shahrzad Rahimi i ett pressmeddelande. Han är förundersökningsledare.

Polisen har tidigare gått ut med att det tror att mordet kan ha skett inom någon av gängkonflikterna i Göteborg. Det ska i så fall handla om konflikten mellan de kriminella nätverken som kallas Södra Biskop och Nya Norra. Sveriges blodigaste och mest långlivade gängkonflikt. Det kan mycket väl vara så men det finns också möjligheter att det kan handla om nåt annat.

De anhållna

Det två anhållna ska enligt GP vara två personer i 20-årsåldern som båda har tydliga kopplingar till Södra Biskop. I höstas dömdes en av dem för ett stort antal fall av anstiftan av grovt olaga hot samt stämpling till grovt olaga hot. Detta efter ett antal allvarligare händelser i Storgöteborg. Straffet bestämdes till sluten ungdomsvård.

Under tonåren genomfördes en rad insatser för mannen. Målsättningen för åtgärderna var att få bort honom från de kriminella sammanhangen. Detta har uppenbarligen misslyckats även om det tidigare bedömts ha haft vissa framgångar.

Den andre anhållne mannen ingick som en av flera personer i ett uppmärksammat ärende för ett par år sedan. I en fastighet i Länsmansgården placerades två skarpa bomber. Den ena exploderade och orsakade massiva materiella skador. Även människor inne i huset skadades.

Attentaten var riktade mot adresser som där det bodde personer med ledande roller i nätverket Nya Norra. Samtliga som dömdes hade kopplingar till Södra Biskop.

Den nu gripne mannen i 20-årsåldern fälldes för allmänfarlig ödeläggelse och försök till allmänfarlig ödeläggelse. Straffet blev 13 månaders sluten ungdomsvård. I hovrätten dömdes han även för tre fall av misshandel vid tidigare tillfällen.

Läs mer:

Ett svar på “Mordet på C. Gambino – två män anhållna”

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.