Mordet på C. Gambino – två personer häktade

Två män har häktats på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till mordet på C. Gambino. Hans sköts i tisdags kväll sköts till döds i ett parkeringsgarage i Backa, Göteborg.

– Jag påstår att mordet har föregåtts av planering och att de två nu häktade personerna har varit delaktiga i planeringen. Det finns uppgifter som tyder på att de misstänkta kan kopplas till kriminella nätverk, säger senior åklagare Shahrzad Rahimi i ett pressmeddelande. Han är förundersökningsledare i ärendet.

– Nu fortsätter ett intensivt arbete med att gå igenom videomaterial, genomföra tekniska undersökningar, hålla vittnesförhör och säkra spår. Vi inväntar också analyser.

Båda de häktade för mordet på C. Gambino ska enligt GP vara i 20-årsåldern och ha tydliga kopplingar till Södra Biskop. I höstas dömdes en av dem för ett stort antal fall av anstiftan av grovt olaga hot samt stämpling till grovt olaga hot. Detta efter ett antal allvarligare händelser i Storgöteborg. Straffet bestämdes till sluten ungdomsvård.

Under tonåren genomfördes en rad insatser för mannen. Målsättningen för åtgärderna var att få bort honom från de kriminella sammanhangen. Detta har uppenbarligen misslyckats även om det tidigare bedömts ha haft vissa framgångar.

Den andre anhållne mannen som förmodligen är H@ss@n R@beie ingick som en av flera personer i ett uppmärksammat ärende för ett par år sedan. I en fastighet i Länsmansgården placerades två skarpa bomber. Den ena exploderade och orsakade massiva materiella skador. Även människor inne i huset skadades.

Attentaten var riktade mot adresser som där det bodde personer med ledande roller i nätverket Nya Norra. Samtliga som dömdes hade kopplingar till Södra Biskop.

Den nu gripne mannen i 20-årsåldern fälldes för allmänfarlig ödeläggelse och försök till allmänfarlig ödeläggelse. Straffet blev 13 månaders sluten ungdomsvård. I hovrätten dömdes han även för tre fall av misshandel vid tidigare tillfällen.

Läs mer:

Ett svar på “Mordet på C. Gambino – två personer häktade”

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.