Sjukt sjukt om sjukpenning

Regeringens försämring av sjukpenningen kritiseras från många olika håll. Socialdemokraten Tomas Eneroth säger att det är ett svek mot de allra svagaste:

– Vad är tanken med att en cancersjuk ska tvingas lämna sitt jobb efter tre månader och tvingas ut på arbetsmarknaden efter sex månader. Det här är ett svek mot de allra svagaste och ett grovt ingrepp i anställningstryggheten, säger han till SvD.se.

RSMH:s talesman säger att det är ett hårt slag mot deras medlemmar:

– Försämringarna är tänkta att få fler i arbete, det har ju tydligt framgått. Men många av våra medlemmar har inte den möjligheten och får det bara ännu sämre när regeringen drar åt skruvarna, säger Jan-Olof Forsén till SvD.se

Annica Tiger skriver så här:

Nyfriskjobb? Ett hån i ansiktet mot dem som kämpar för att orka igenom i dag, i morgon och övermorgon. När friska människor har svårt att få jobb, trots nystartbidrag hur i sjutton ska nyfriskjobb vara lösningen? Det lär nog bli en kostnad ändå, fast ur en annan del av budgeten – socialförsäkringen. För ingen ska väl bli hemlös bara för att de inte får sjukpenning längre och inte kan betala hyran, trots att de inte är arbetsföra?

Själv har jag skrivit:

Sammantaget blir kontentan av detta att regeringen tänker tvinga fattiga och sjuka att klara sig bäst de vill. Utan ersättningar från staten. Eller med mindre ersättning. Enligt devisen jobba ihjäl dig eller bli tiggare. De pengar man sparar tänker man subventionera de svenska företagen med. Ta från de fattiga och ge till de rika alltså. Ytterligare ett steg mot ett amerikanskt sjukvårdssystem.

Det är helt sjukt hur den borgerliga regeringen vill försämra för de som har det allra sämst. Helt bedrövligt.

Borgarmedia: SVD1, SVD2
Bloggat: KAS, Alltid Rött, Sjölander
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements