Liberalernas dubbelstandard – tre

Del 3 av 3 i serien Liberalernas dubbelstandard

Liberalernas dubbelstandard

Eller det här med yttrandefrihet i ett kapitalistiskt och borgerligt samhälle.

Yttrandefriheten ska försvaras. Det utbrister borgare och liberaler i kör. I alla fall när det gäller Lars Vilks rätt att gör vilken konst han vill och olika medias rätt att trycka den när och hur de vill. Det innebär (och det tycker jag med) att religioner kan kritiseras. Men detta kan inte ske hur som helst, vilket jag tidigare skrivit om.

Men hoten mot yttrandefriheten kommer inte från svenska muslimer, den kommer från liberalerna själva. Samma typer som skriver sig trötta om Vilks rättigheter kritiserar sällan regeringens förslag till inskränkningar av yttrandefrihet, personlig integritet osv. Något som regeringen vill göra genom ökad övervakning och vissa liberaler genom att alla inte ska ha rätt att demonstrera. Eller genom att begränsa demokratin med hjälp av EU.

Eller när människor i Sverige utnyttjar sin yttrandefrihet och därför förlorar jobbet. Då har liberalerna inget annat än hån till övers för de drabbade. För en liberal verkar det nämligen vara så att bara den som försvarar de rikas intressen, makten och härligheten, majoriteten eller majoritetens religion, bara den ska ha yttrandefrihet. För annars blir du av med din försörjning. Och så hånas du för det. Det är i alla fall så jag uppfattar skribentens attityd till nåt som är vanligt (två gånger i mitt liv har det hänt mig, inte i förhållande till bloggande, men i förhållande till åsikter). Det kanske är därför som gör det så svårt att få jobb (200 sökta i nuläget). Frö att yttrandefriheten i praktiken inte gäller för alla. Så mycket är snacket om yttrandefrihet och åsiktsfrihet värt i ett liberalt, kapitalistiskt samhälle. Du får säga vad du vill, men förvänta dig inte att du i såfall kan försörja dig. Och får du inget jobba så tycker borgarregeringen att du är en lat jävel, en parasit. Du utnyttjar en rätt som finns. Och sen straffas du för det.

Dubbel standard igen. För liberalerna gäller att bara vissa ska ha yttrandefrihet. De skriver och säger nåt annat, men verkligheten talar sitt tydliga språk. Yttrandefrihet är främst till för den som har makten eller går maktens ärenden. För oss andra finns förakt och arbetslöshet. Nu utan vettig ersättning.

Och regeringens propagandaminister Per Goebbels fortsätter med sin dubbelstandard i en annan fråga. (Nej, varken jag eller Schori stöder Hamas). Per Goebbels fortsätter med sina lögner.

Vänstermedia: Arbetaren,
Bloggat: Petter2, mllstrm2, mllstrm1, Syrran, Autonoma Kärnan, opassande, Petter1, Vida Latina, Pelaseyed, Claes Krantz
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Liberalernas dubbelstandard – två
Advertisements
 • Mary

  Kära Svensson – hur kan du få det till att jag hånar killen som bloggat lite om jobbet? Det gör jag verkligen inte. Det är nog som när fan läser bibeln faktiskt.

  Däremot så skriver jag att vi inte vet vad som är vad här. Eller hur? Varken du eller jag vet ju vad han skrivit, eller om det överhuvudtaget har med saken att göra.

  Hånar gör jag aldrig. Så det ska du ta tillbaka tycker jag. Jag är en just person som respekterar andras åsikter även om de inte överensstämmer med mina. Yttrandefrihet är viktig för mig.

 • Rodrigo

  Men för helvete, nog måste t.o.m en halalhippie som du förstå att man måste hantera grupper som är EMOT frihet och mänskliga rättigheter med aktsamhet!!

  Bara för att dessa stenande, självmordsbombande och beslöjande muslimer är USA’s fiender betyder inte det att ni måste känna solidaritet med dem.

  Fan, jag trodde vänstern stod för mänskl.rättigheter och kvinnokampen…men det visar sig att liberalerna är det.

  Viva Chile!

 • Slutstadium

  Skitbra skrivet… Mycket intressant läsning, skrev ut och läste på båtresan.

 • Klaus K

  Var är vänsterns vurmande för yttrandefriheten nu när en journalist anställd vid länsstyrelsen i Malmö vill neka en eskort rätt att utnyttja sin rätt til det fria ordet under pseudonymen Isabella Lund?

  Konstigt att det mest är liberala bloggar som står upp för den lilla människan i det fallet…

 • Anders_S

  Mary: Antingen är du så naiv som du verkar i din kommentar och vet alltså inte att det är vanligt förekommande med sparken, uppsägningar etc för att man kritiserar sin egenn arbetsgivare. Eller så hånar du honom. Jag utgick från att du hade kunskap. Men om du säger så. Det var alltså inte hån utan okunskap.

  Jag vet vad han gjort och sagt. Han har ju redovisat detta på sin blogg och i Arbetaren.

  Klaus K: Du borde kanske läsa min blogg lite oftare. Jag har skrivit om det hela. Men vi kan ju konstatera att det är en liberal tidning som stoppar en liberal. Vem är det som inskränker yttrandefriheten?

  Sen känner jag att jag måste läsa på lite om effekterna av den svenska lagstiftningen för att kunna skriva om detta på ett bra sätt en gång till.

 • Skatt är Stöld

  Vad menar du med ordet liberal? De semi-socailster som kallar sig folkpartister eller menar du nyliberaler som jag?

  Jag är mot alla kränkningar av yttrandefriheten oavsett om det är Castro, Bush, Reinfed , eller Persson som står bakom rodret.

  Problemet är att vänstern(och även stor del av högern) inte är det. Jag tänker på sådant radio och TV-monopol som man höll fast i över 40 år, biocensur för vuxna personer, lagen om hets mot folkgrupp som finns kvar idag,