Åter till boken ”Extremister”

Det är en usel bok som i och för sig är skriven av en, som det verkar, trevlig journalist. Om än lite naiv kanske. Boken har nu blivit recenserad i SVD, något som förorsakat ett antal kommentarer från borgerliga bloggare. Problemet är som vanligt att de vet för lite om den aktuella frågan. Frågan om extremism, vänsterextremism eller högerextremism såväl som om fundamentalistisk islam. Därför blir recensionerna och kommentarerna ofta lika puckade som själva boken är. För boken är varken inträngande, kunnig eller bra.

Jag har skrivit om boken tidigare och rekommenderar att ni läser det jag skrivit:

Om en dålig bok om extremism
Extremister

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
 • ”Vänstern har inte någon gång slagit ner oskyldiga.” skriver du i din blogg. Hur genomkorkad och kommunistiskt indoktrinerad är du egentligen? Har du inte tagit del av någon nyhetsrapportering eller studerat historia över huvud taget? I vänsterns s.k protester och aktioner (som för det mesta verkar utgöras av en uttråkad ungdomlig cafévänster med totalitära böjelser) har en rad oskyldiga människor drabbats, bl.a i Stockholm. Går vi utomlands som t.ex Köpenhamn så är scenariot det samma fast kanske ännu värre. Fullkomligt brist på respekt för andra människor och deras egendom kännetecknar dessa idiotaktioner. Hur du resonerar och tänker är en gåta och snudd på genuint antidemokratiskt. Dig skulle jag inte vilja möta en mörk kväll.

 • Anders_S

  Förutom din aggressiva ton, Kobolt. Inlägget handlade om vänstern i Sverige. En gång, 1908, har vänstern i Sverige mördat någon. Strejkbrytare. De kan inte ses som oskyldiga. I övrigt har vänstern mig veterligen aldrig överfallit oskyldiga.
  Jag tror jag har lite bätre koll än vad du har Kobolt. Jag har goda kontakter inom polisen. Jobbar med dessa frågor dagligen.

  I 35 år har jag varit aktiv i den svenska vänstern. I 30 år har jag sysslat med frågor om våld etc inom den svenska vänstern.

  Jag förstår inte hur man kan kallas antidemokratisk när man anser att våld inte hör hemma i en demokrati. När man som jag anser att flerpartisystem är det enda demokratiska. Men ännu mer demokratiskt är det om det kombineras med fler folkomröstningar och mer direktdemokrati.

 • Z

  Påståenden om att vänstern aldrig har skadat någon oskyldig borde kombineras med ”i politiska sammanhang” och ett antal andra klausuler. A_Svensson ändrade faktiskt det tidigare inlägget, eller gjorde en korrektion i ett senare inlägg angående vad som menas med ”Oskyldiga”. En polis som gör sitt ”jobb” och har blivit utkommenderad på en demonstration som sedan skadas är per definition inte en oskyldig. Inte heller en nazist som varit/är involverad i våldsamma nazistiska rörelser.

  Stämmer inte det, Svensson?

 • Anders_S

  Det stämmer. Jag kan också tillägga att det säkerligen hänt att oskyldiga drabbats när högern och vänstern drabbat samman. Så att säga kommit i vägen. Men det har i så fall varit mot vänsterns uttalade vilja.