Kvillebäcken – maffiagängens lekplats

Kvillebäcken är ett nergånget industriområde på Hisingen i Göteborg. Alldeles bredvid shoppingcentrat Backaplan. I Kvillebäcken finns många tomma industrilokaler. Där finns ödetomter, bilvrak och annat. Där finns mystiska bilverkstäder och underliga klubbar. Det ser ut som ett område i nåt annat land.

Många av de kriminella gängen har eller har haft lokaler i området där det också ägt rum en mängd uppmärksammade våldsdåd med gangstergäng inblandade. Nu senast en knivskärning. Polisen har också gjort en mängd razzior i området mot olika lokaliteter.

Det är vid planeringen av Kvillebäckens sanering som olika kommunala tjänstemän hotats av maffiatyper.

Tyvärr är regeringens insatser helt otillräckliga för att råda bot på de problem som finns i Göteborg med maffiagängen. De räcker helt enkelt inte. För att få bort skumma verksamheter som de i Kvillebäcken räcker det inte heller med att sanera. Då flyttar de bara till nåt nytt gammalt halvtomt industriområde nånstans.

Borgarmedia: GP1, GP2, DN1, DN2, DN3, DN4, SVD1, SVD2, SVD3, SVD4
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,
———————————————————————————-
I bloggosfären: LOKE om medelklassjippo, Akuhujan om alliansen samt Kärlek och socialism om framtidsjobben.

Advertisements
 • Hans

  Jag vet inte vilket land du längtar till men i ett demokratiskt samhälle är det polisen som ska se till att lagar följs och att det är ordning i samhället. Sedan har problemen på Hisingen och i övriga problemområden i Sverige pågått under många år. Att skylla på att dagens regering inte gör något är bara pinsamt och direkt felaktigt. Om några poltiker ska engagagera sig i frågan torde det väl vara vår folkvalda vänster i Göteborg???!

 • Anders_S

  Den förra regeringen var inte bättre än dagens, man hade samma nyliberala politik. En politik som gynnar framväxten av den här typen av maffiakriminalitet.

  Polisinsatser anser jag inte är tillräckligt. Det behövs sociala insatser också samt en annan politisk inriktning. Dagens regering har vidtagit några åtgärder som jag inte tycker är fel, men som jag anser inte räcker. (om allt detta har jag skrivit i andra inlägg)

  Sen förstår jag inte riktigt dina först mening. Jag längtar väl ingenstans. I alla fall inte i texten i inlägget.

  Sen är knappast Hisingen som helhet ett problemområde. Deä rfins allt från övre medelklass till slum.

 • Pingback: Svensson » Blog Archive » Gangsterkrigen i Göteborg fortsätter?()

 • Pingback: Svensson » Blog Archive » Gazaremsan()

 • Pingback: Svensson » Blog Archive » Gazaremsan()

 • fylle-börje

  Gossarna från Kvillebäcken MC, de e fina herrar de.M.V.H. Meriläinen