SD ska bemötas med sociala argument

Att använda sig av rasistiska floskler och rasistiska argument för att försöka hindra framgångar för Sverigedemokraterna är dömt att misslyckas. Att hävda samma åsikter som ett raistiskt parti leder bara till att det rasistiska partiet växer. Om alla tycker likadant rösta man på originalet. Det visar all erfarenhet från andra länder.

För att bekämpa Sverigedemokraterna måste man istället ta upp sociala rättvisefrågor. Man ska diskutera en rättvis och social bostadspolitik. Diskutera en bättre, offentligt driven sjukvård för alla. En bra skola för alla som drivs i offentlig regi och så vidare. Diskuterar vi ekonomiska rättvisefrågor har SD inget att komma med. Då kommer de att förlora.

Vi måste alltså diskutera klassfrågor. Vänstern måste sätta ekonomisk rättvisa för arbetarklassen i första rummet för att SD och rasism ska kunna bekämpas på ett effektivt sätt.

Bloggat: Det ljuva livet, Rätt och slätt1, Rätt och slätt2,
Borgarmedia: DN1, DN2, DN3, EX, Dagens Arbete, DN4, SVD
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements
 • Jag delar din analys att man måste bemöta främlingsfientlighet med att ge egna motförslag och även ifrågasätta de många myter om invandringens skadlighet som odlas av Sd och andra främlingsfientliga krafter.

  Dock kanske jag från mitt perspektiv tycker att vi även behöver föra en bredare diskussion där vi inte låser fast oss vid all verksamhet skall bedrivas i offentlig regi. För mig är kvaliten på skola, vård och omsorg viktigare än vem som driver verksamheten. Jag tror även att vi genom en bättre konkurrens kan öka produktiviteten och på så sätt få mer och bättre verksamhet för samma kostnad. läs gärna Nutek rapporten Vård och omsorg – En framtidsbranch som belyser dessa möjligheter http://www.nutek.se/sb/d/722/a/5405

 • Anders_S

  De erfarenheter jag har från USA visar tyvärr att ojämlikhet, segregation och social orättvisa går hand i hand emd privata lösningar. Endast kollektiva, gemensamma lösningar kan garantera de fattigaste, de som har det sämst, en hyfsad livssituation och levnadsstandard.

  http://www.gemensamvalfard.se

 • Henrik

  Man kan alltid peka på USA och säga att privata lösningar är en dålig lösning inom offentlig sektor(sjukvård) men då gör man det väldigt lätt för sig. USA:s produktivitets problem inom sjukvården grundar sig på att utföraren sätter priset, naturligtvis blir det många och dyra behandlingar då. Detta är något vi inte har i sverige.

  Att kräva att all sjukvård skall utföras i offentlig regi är lika dumt som att säga att alla bilar skall tillverkas av staten. Ju större och tyngre orgenisation desto lägre produktivitet. Mer för vår skattepengar nu!

 • Pingback: Svensson » Blog Archive » Gangstrarnas Göteborg()

 • SD skall mötas med respekt givetvis som alla demokratiska partier. SD är inte förbjudet vad jag vet… Då så!

 • Nej, endast omfattande stöld från de närande kan garantera de tärandes oförtjänta överlevnad. Säg som det är istället för att hyckla.

 • Stämmer jättebra att vi måste sluta bemöta Sd med hitlerjämförelser osv. Det handlar om klass. Bra inlägg!

 • Berra

  Det är väl inte sverigedemokraterna som är det egentliga problemet! Problemet ligger ju i att de övriga ”kända” partierna bedriver en felaktig och sjuk politik. En politik som går ut på att ta resurser från de fattiga och styra över dem till invandringen, pengar som egentligen skulle användas till reformeringar! Många blir besvikna och röstar på sverigedemokraterna istället. Bra inlägg annars!

 • Anders_S

  Berra: Om du menar att invandrarna hör till överklassen i Sverige har du rätt i överflyttningen av pengar.

  Men nu är det ju inte så. Invandrarna i Sverige är inte i huvudsak överklass. Det sker heller inte nån större överflyttning av pengar från andra sociala ändamål till att ta mot invandrare. Det är en missupptfattning och en fördom. Helt enkelt inte sant.

  Speciellt inte som den allra största invandrargruppen till Sverige är svenska medborgare som levt utomlands (år 2006 var denna grupp 5 gånger så många som den näst största, flyktingar från Irak)

 • Pingback: Sossarna tar debatten med SD? | Svensson()

 • Pingback: Sossarna spelar på främlingsfientlighet | Svensson()