Säg nej till STASI-Sverige

Det är nytt år och det är uppenbart att Sverige är på väg in i ett övervakningssamhälle som är i klass med de mest pessimistiska science-fictionscenarierna. I klass med de värsta dystopierna som finns, exempelvis George Orwells 1984.

Protesterna mot detta sker från både vänster och höger, från bloggare och ledarsidor. Men maktens män, politikerna, de stora partierna, regeringen, borgaralliansen, socialdemokraterna går vidare ändå.

De förslag som är på gång att genomföras är bland annat:

  • FRA ska få kontrollera all gränsöverskridande trafik i telefon, e-post, fax och sms.
  • Polisen utan någon helst brottsmisstanke ska kunna spåra upp IP-nummer, d v s din dators unika adress.

Dessa två förslag är de mest extrema. Det finns också ett otal mindre förslag i samma anda. Sammantaget får förslagen det gamla DDR att verka som ett land som skyddade medborgarnas integritet på ett bra sätt i jämförelse med hur Sverige ska bli i framtiden.

Det är dags att fler protesterar så att förslagen stoppas. Det är dags att fler säger nej till STASI-Sverige.

Intressant?
Bloggat: Badlands, Peter Karlberg, Tempus Fugit, Bloggtidningen
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!