Riktigt med fortsatt häktning

Den 50-åring som i Rödeby sköt ihjäl en 15-åring ska även fortsättningsvis vara häktad. Det beslöt domstolen i Blekinge idag. För jag anser att mannen ska dömas för mord. Å andar sidan anser jag också att det i fallet finns förmildrande omständigheter och det finns också en lösning som kan tillfredställa de flesta.

Även om mannen och hans familj varit trakasserade under lång tid har man enligt min åsikt inte rätt att ta lagen i egna händer och skjuta ner besvärliga ungdomar. Det är polisen som ska sköta skyddet av medborgarna i Sverige, inte självpåtagna ”lagens väktare”.

Tyvärr har polisen i Rödebyfallet misskött sig å det grövsta och visat upp en avsevärd inkompetens som jag ser det. Dett vägrar man själva dock inse och alla berörda myndigheter skyller alltså ifrån sig på varandra. De visste inte, fick inte information osv. Bedrövligt är ordet för sådana undanflykter från de som ska vara ansvariga.

Intressant?
Borgarmedia: SDS
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
  • Danne

    Han gjorde helt rätt. Kommer några hem till mig för att göra upp mitt i natten på en ödslig gård så skjuter jag dom. Jag riskerar inte att dö för att sådana som du ska beklaga dig över min död och säga att det är samhällets fel som inte ställer upp för ungdomarna. Hellre dödar jag dom och läser om hur samhället inte agerat. Du får möta dina misshandlare och mördare med ett leende och en ros. Jag tar bössan…

  • Danne tillhör den stora skaran människor med synfel. De saknar inte bara förmågan att se nyanser, de är dessutom trångsynta. Tycker man att enda alternativet till att sätta ett par skott i en annan människa är leende och rosor har man skaffat sig rejäla problem.

    Många människor skulle ha hur och lägenheter fulla med rosor från en kärleksfull Danne, de andra.. eller förlåt. Alla människor skulle ha rosor, resten skulle ha fallit för bössan.

    Hur kan man vara så naiv att man bara är kapabel att se de två motpolerna av ett problem? Men det svartvita seendet och skygglapparna finns antagligen bara när man själv anser sig ha rätt, eller?