Varg i Västsverige

I motsats till i Stockholm finns det numera varg alldeles utanför Göteborg då ett vargrevir etablerats i Marks kommun, öster om Örby. Jag har inte sett till några upprörda insändare i Göteborgs-Posten och har ingen riktig koll på hur det sett ut i Borås Tidning. Men jag misstänker att det varit lugnt där också.

Annars finns det ju varg i norra delen av Västra Götalands län, Dalsland, sen länge. Dess vargar syns ju också i norra Bohuslän. Vad som verkar saknas i Västra Götalands län är dock såna varghatare som Jinge beskriver på sin blogg och i den ovan länkade artikeln i SVD. Nog för att de jag träffade i Bullarebygden, där det finns varg, när jag nyligen var där uppe i norra Bohuslän och arbetade, var mot varg. I alla fall sa de så, de olika busschaufförerna. Men det var nog mest bara snack. Så kändes det i alla fall.

Intressant?
Bloggat: Signerat Kjellberg,
Borgarmedia: AB, SVD,
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements
 • Man behöver inte hata vargar – man kan vara livrädd också, tänk på killen som det skrivs om i Aftonbladet som inte vågar gå ut utan bössa. Visserligen kanske han verkar vara lite skjutglad men ändå. En varg på tomten. Hua. Jag är alldeles för mycket asfaltsblomma, tycker att det räcker med grannens katt som stryker runt här.

  Men vargar och björnar, nej inte hos mej…

 • man bör så långt det går försöka återskapa det man har förstört, således bör naturen återskapas, eller åtminstone låtas utvecklas på sitt eget vis. Vargar hör hemma i den skandinaviska faunan i alla biotoper, med vildsvinens utbredning finns det dessutom fler bytesdjur. Det svenska vargshatet är helt obefogat, man har ju levt med vargar i alla tider i alla möjliga delar av världen, just nu går det finnemang i Karpaterna med mycket högre vargtäthet än här, eller som jag precis la ut:

  http://stevelando.blogspot.com/2008/04/naturvnliga-amerikaner.html

  gällande Minnesota

 • Kan bara hålla med Lando här ovan, låt utvecklingen ha sin gång och låt vargarna ta sin befogade plats i vår fauna. Det på så många håll rådande varghatet gör mig förtvivlad och minst sagt upprörd, människan måste lära sig att leva med och i naturen och inte skjuta bort – bokstavligen – allt som de inte önskar ha i sin närhet.

 • Pingback: Varg i mina hemskogar | Svensson()

 • Blir så jävla förbannad när folk uttalar sig om att vargen ska utrotas för att de äter upp alla vilda jagade djur! Då borde väl det vara rätt att utrota alla jägare då för att dom skjuter vargen, eller? För om man ser bakåt lite i tiden var ju faktiskt vargen bosatt i sverige före människan! Så hur kan man uttala sig så jävla dumt att den ska bort? Fan vad jag hatar egoistiska jävla jägare! Flytta ner till skåne då så slipper dom varg och kan jaga vilt bäst dom vill. Låt vargen bo kvar och ut med jägarpacket anser jag!