Flera mc-gängsbrottslingar dömda

Del 1 av 27 i serien Maffia och företagande

I Dalarna fick igår 16 personer med anknytning till mc-gänget Red Devils, ett gäng med kopplingar till Hells Angels, sina domar för olika ekonomiska brott. 9 personer dömdes till fängelsestraff av varierande längd, som mest 4 år. Rättegången är ett typexempelv på den vanligaste brottsligheten bland kriminella gäng. Det är också den brottslighet som det är lättast att sätta fast dem för.

Det är kring detta område, ekonomiska brott, som det enda verksamma förslaget i regeringens nyligen framlagda paket om åtgärder mot den organiserade brottsligheten finns. För att det ska bli riktigt effektivt krävs dock, som jag ser det, en del lagförändringar. Det är idag alltför lätt att komma undan ekonomiska brott. Med hjälp av så kallade målvakter bland annat.

I Göteborg har samtidigt en man dömts för ett oerhört bestialiskt och brutalt brännmord i Kvillebäcken. Mannen som har anknytning till det Hells Angels anknutna Red & White Crew, dömdes till livstids fängelse.

Intressant?
Borgarmedia: HD, GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Series NavigationGängbrottslighetens konsekvenser >>
Advertisements