Polis i tjänst hos den organiserade brottsligheten

Detta är ju inget ovanligt. Det förekommer i hela världen, Mexico är därvidlag inget specialfall. Det har också varit känt länge att polisenheter i Mexico i själva verket är delar av gangsterkartellerna. Till och med i Sverige har det förekommit att enskilda poliser faktiskt jobbat åt kriminella nätverk genom att ge dem information. Ökänt är ju också fallet från New York där två poliser arbetade som mördare åt maffiafamiljen Lucchese.

Det som är ovanligt är att man i Mexico faktiskt arresterat ett antal korrupta poliser. Poliser som arbetat för den så kallade Sinaloa-kartellen. Samtidigt undrar man ju om de poliser som gripit sex korrumperande poliser inte arbetar åt nån annan mexikansk gangsterkartell.

Intressant?
Andra bloggar om: , , , ,

Advertisements