Fascistiskt snömos? Stormaktsdiktatur?

Juristen Fredrik Stenhammar får verkligen till det i en debattartikel i SVD. Den är i det närmast obegriplig och den består i stort sett av en enda stor massa av svammel. Ord staplade på ord. Men kontentan av allt svamlet är egentligen väldigt enkel.

Världen måste använda sig av krigslagar för att annars kan vi inte frysa Al-Barakaats tillgångar och det måste vi göra eftersom FN:s säkerhetsråd (dvs stormakterna) tycker så. Eftersom USA, Ryssland, Kina, Storbritannien och Frankrike tycker att demokratin och de mänskliga rättigheterna måste inskränkas så måste också EU och alla länder i EU handla därefter. Eftersom stormakterna, FN:s säkerhetsråd, tycker att den enskilda människan inte ska ha några rättigheter i detta så måste Sverige och EU också agera så. Allt enligt Stenhammar. Vilket fascistiskt snömos.

Mänskliga rättigheter ska inskränkas för att stormakterna tycker det. För att kunna göra detta med folkrätten i behåll måste vi därmed bestämma att världen är i krig. Så jävla dumt.

Folkrätten bir ju bara trams om den behandlas så som Stenhammar gör. Och han blir en lika god förespråkare för fascism som en del andra universitetspersoner är. Allt svamlet finns väl där för att dölja detta. Frågan är om det hela är medvetet från Fredrik Stenhammars sida, eller om han bara är så dum som han verkar. Eller vad ska vi ha mänskliga rättigheter till om det räcker med att stormakterna säger att det är krig så gäller de inte längre. Påminner det inte lite om Orwell, nyspråk och 1984?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Daniel Ekström

    Skall Sverige lämna FN också?

  • Naturligtvis inte. Sverige ska istället upprätthålla FN:s stadgar och ignorera de FN-direktiv som går i direkt stäv mot dem.