I-landsproblem

Jag tycker nog överklassbruden Ebba von Sydow (farfar Kristian von Sydow från familjen Broström var chef för Broströms under lång tid) kan hålla klaffen som sina ilands- och överklassproblem. På samma sätt som gnällspiken Linda Skugge, priviligierad som få, borde hålla klaffen med sina egenförvärvade medelklass- och överklassproblem. Även om det faktiskt är reella problem för dessa två personer så känns det hela lite löjligt och överdimensionerat. Det hela är faktiskt monumentalt ointressant.

Bloggat: Beautifulones, Mymlan, Psykbryt, Ilona Sz Waldau,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • Martin

  ”När jag ser tillbaka på mig själv som ung och barnlös och minns alla tankar som jag då så självupptaget hade så önskar jag att nån kunde ha slagit mig på käften.” Skriver Linda Skugge

  Inget nytt under solen således. Det finns väl ingen mer självupptagen och narcissistisk verksamhet än att skriva en Blogg. No offense Svensson! 🙂

 • Strutsman

  Tolerans är att acceptera andra människor och deras prioriteringar, trots att de skiljer sig kraftigt mot ens egna.

  Kan inte Ebba von Sydow och hennes kompisar få göra vad dom vill? Det är ju trots allt mer upplyftande att läsa om push up-bh:ar än om palestinakonflikter och annat elände.

  För om målet med ditt engagemang är att alla människor ska må bra och vara utan bekymmer, så ska vi väl inte försöka tysta och slå ner dom som redan nått dit?!

  Puss!

 • Z

  Det var väl inte världens mest genomtänkta inlägg av Svensson, men å andra sidan, det här är en blogg. I en blogg säger man vad man tycker, inte bara sanningsenliga påståenden enligt gällande fakta..

  Men visst, Svensson gör ju exakt samma sak som både von Sydow och Skugge gör.. förutom att han resten av tiden skriver om något betydligt viktigare – politik och allt däromkring.

 • Anders: ja konformism och tystnad, va som alla andra: fan vad schysst!!!! Det måste vi se till att uppnå så fort som möjligt så att inte folk som du blir oroliga.

 • Dagge

  Dagens U-landsproblem:

  Shit, jag har ingen A-kassa

 • Det är ju det här som är sjukt, att folk anser deras bråk är så viktigt att de måste läsa om det. När sådana bjässar i bloggvärlden som blondinbella och ex schulman bråkar, då ökar antalet träffar på deras bloggar, och på de bloggar som rapporterar om händelserna..wow vad intressant..folk blir bara dummare och dummare…

 • Pingback: Stockholmsvänstern » Tagga ner!()

 • Ja. Det är endast arbetarklassen som får gnälla. Över- och medelklassen ska bara hålla käft. Har man mat för dagen och möjlighet att spara till en semesterresa varje år har man inga problem värda att nämna. Ungefär så, Anders? Så tolerant och vidsynt av dig.

 • Apan

  Jag kan hålla med Svensson i att det är ett satans i-landsproblem många verkar ägna sig åt. Gnällandes på en det ena och än det andra. Bara inse att folk är egoister och tänker på sig själv och sina upplevelser i första hand och kräver full förståelse och en del medömkan av sina medmänniskor. Nu för tiden måste ju folk sjukskriva sig när ens flick/pojkvän gör slut. Men det kan väl du också se Svensson att ditt gnällande i många andra (de flesta andra) delar av världen är att betrakta som i-landsproblem och ointressanta, så vad är skillnaden och var är förståelsen för andra människor ?