Repressiv lagstiftning fungerar inte

Det har länge varit uppenbart för de flesta att den nya fildelningslagstiftningen som exempelvis Ipred knappast kommer att påverka mängden fildelning eller unga människors vanor och uppförande. Det enda som skulle kunna minska den illegala fildelningen är ett stort utbud av tjänster av samma slag som Spotify, Tunerec etc. Det behövs naturligtvis också samma typer av tjänster för film.

När det blir enklare eller lika enkelt att lyssna på strömmande musik från internet som att ladda ner MP3-filer från nätet så kommer den illegala fildelningen att minska. Repressiv lagstiftning kan inte förhindra piratkopiering utan istället innebär den bara inskränkningar i människors liv och deras personliga integritet.

Intressant?
Bloggat: TKJ, Intensifier,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, DN1, 2, NM,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements