De stora partierna backar

I de senaste opinionsundersökningarna så backar de båda stora partierna och ett parti, Piratpartiet går fram. Förändringar för övriga är för små för att jag ska bry mig i alla fall. Det är inte heller särskilt förvånande att de stora partierna, moderaterna och socialdemokraterna, backar, så är det över hela Europa.

I det nederländska valet backade arbetarpartiet PvdA mest och näst mest backade högerpartiet CDA. De är traditionellt de två största partierna och sitter i den nederländska regeringen. Den stora segraren i det nederländska valet blev det högerpopulistiska och islamofoba missnöjespartiet PVV, lett av Geert Wilders. Motsvarande scenario kommer det inte att bli i Sverige, Sverigedemokraterna (SD) kommer inte in i EU-parlamentet.

Här blir troligen den stora segraren ett annat missnöjesparti, tillika enfrågeparti, Piratpartiet (PP), som helt säkert kommer in i EU-parlamentet. Naturligtvis oändligt mycket bättre än att SD skulle kommit in. PP är också ett bättre val än moderaterna och något annat borgerligt parti, men definitivt inte ett bättre val än något vänsterparti.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Borgarmedia: AB, GP, SVD1, 2, DN1, 2, EX1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements