Gangstergäng utnyttjar det oroliga läget

Ungdomsoroligheterna i Göteborg, med bilbränder varje natt utnyttjas nu förmodligen av gangstergängen för att hota, skrämma och försöka döda folk. Jag har skrivit tidigare att en del av de bränder vi sett den senaste veckan kanske inte alls har med ungdomsoroligheterna att göra, utan kanske istället borde ses som delar av gangsteruppgörelser eller hot folk som inte vill betala för beskydd. Dessa farhågor stärks nu av att en bomb sprängts vid en lägenhet på Långströmsgatan i Svartedalen, Biskopsgården SDN. Genom ungdomsoroligheterna så minskar ju risken för gangstergängens förövare att åka fast så det är ganska ”smart” att passa på nu.

Slutligen verkar det också som om ungdomsoroligheterna nu slutligen spridit sig till de nordöstra förorterna, natten till söndagen var det stenkastning mot spårvagnar i Bergsjön och mot polisen i Kortedala. I Hammarkullen tändes det eld på två bilar och på Peppargatan i Gårdsten eldades rishögar. Det är inte enkelt att lösa detta på kort tid, men på lång sikt finns det åtgärder som slår både mot rekryteringen till gangstergängen och orsakerna till ungdomsbråken.

Fast det är förstås inte bara i Göteborg som det förekommer ungdomar som anlägger bränder.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Blogged with the Flock Browser

Tags: , , , , , , , , , , ,

Advertisements