Vattenfalls direktör får sparken

Det är i alla fall vad Maud Olofsson tycks säga när hon uppger att Vattenfalls styrelse letar efter en ny VD. Anledningen till detta ska vara att Vattenfalls ledning med Lars G Josefsson i spetsen i praktiken pantsatt Vattenfall i Tyskland när man köpt på sig kärnkraft i det landet. Man kan undra över vilket ansvar herr Josefsson känner för det vi alla äger tillsammans. Men Lars G Josefsson kommer inte att gå lottlös ifrån det hela. Han har generösa fallskärmar och pensioner att falla tillbaks på.

Kärnkraftsaffärerna verkar då till slut innebär att Lars G Josefsson får avgå. Samtidigt är det förstås som Peter Eriksson säger. Josefsson borde fått gå för länge sen. För det handlar om mannen som sett till att Vattenfall blivit en stor aktör när det gäller miljöförstörande brunkol och när det gäller stenkol. Vidare har han funderat på en försäljning av elnätet i Sverige för att köpa mer kärnkraft i andra länder. Man får lätt intrycket att mannen är lite galen. Fackföreningen SEKO har i alla fall bestämt sig för att ledningen i Vattenfall är tokiga och lämnar styrelsen i bolaget.

Frågan är dock om det bästa inte vore om också Maud Olofsson avgick. Hon har ju knappast skött sitt jobb när hon inte sett till att nya ägardirektiv för Vattenfall tagits fram. Och framförallt för att det behövs en annan energipolitik.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Vattenfalls direktör får sparken”

  1. ”Anledningen till detta ska vara att Vattenfalls ledning med Lars G Josefsson i spetsen i praktiken pantsatt Vattenfall i Tyskland när man köpt på sig kärnkraft i det landet.”

    Vad som hänt är att Vattenfall, och då antagligen med Josefsson som företrädere, skrivit under ett avtal utan någon som helst ansvarsbegränsning. Ur ett affärsjuridisk perspektiv är detta att betrakta som en dödssynd.

Kommentarer inaktiverade.