Gängbrottslighet och behandlingshem

Det har visat sig att behandlingshem för missbrukare etc ibland har kopplingar till kriminella gäng, Det gäller bland annat ett behandlingshem vid Hällungen i Stenungsunds kommun (numera är tillståndet indraget) där Göteborgs kommun misstänker kopplingar till Hells Angels:

– Vi har sedan i somras haft lite extra tillsyn av de här behandlingshemmen och sett en del oroande tendenser till att det finns intressen från organiserad brottslighet, säger kunskapscentrets chef Bengt-Olof Berggren.

Han talar om en handfull gänganknutna hem.

[…]Pengar att tjäna

Motivet tros vara ekonomiskt.

Bara under första halvåret 2009 köpte Göteborgs stad in tjänster från behandlingshem och andra vårdinstitutioner för 300-400 miljoner kronor.

Ett av de behandlingshem som pekas ut är KF Länkens hem i Hällungen utanför Stenungsund.

– Där har det funnits personer med stark anknytning till Hells Angels-miljön och sedan har det varit struligt över huvudtaget, säger Bengt-Olof Berggren.

En tidigare anställd på central position var gift med en av de ledande personerna i Hells Angels Goth town.

Ett problem i sammanhanget är privatiseringar och de upphandlinsregler som finns. Hade privatsieringen inte varit så onfattande på området så hade problemet inte funnits. Upphandlingsreglern gör dessutom att det kan vara svårt att förhindra behandlingshem där gangstergäng har ekonomiska intressen från att lägga och få anbud. Det verkar idag var svårt att inte ta de lägats anbuden. Och gangstergäng som inte betalar skatter och sociala avgifter kan ju förmodligen lägga lägre anbud än de flesta andra.

På det sättet gynnar privatiseringar och nedskärningar inom offentlig sektor den organiserade brottsligheten.

Intressant?
Borgarmedia: GT1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Gängbrottslighet och behandlingshem”

  1. Bara fjanterier i detta landet. Förbjud gäng kiminalitet, är ju otroligt enkelt om man vill, och inte är insyltad själv. i östra Kina tröttnade man i Juli i år på kriminella gäng, i en stad på drygt 5 miljoner invånare rensade man ut skiten, och för någon vecka sedan fick alla sina domar, som var från döds straff ända ner till bara 13 års arbetsläger som det stod i meddelandet. Det är bara viljan det hänger på, kunskapen att rensa ut skiten ALL kriminalitet i ett litet pytte land som Sverige är gjort på några veckor. Men det viktigaste är att locket läggs på och att media inte skriver ett ord om utrensningarna. Sverige upp till kamp

  2. TS: Du vill alltså ha diktatur och bekämpa kriminalitet med annan kriminalitet och övergrepp. Med andra ord har du inget vunnet. Statlig kriminalitet istället för privat kriminalitet är det du uppnått. Fascism är det du skapat. Det vill i all fall inte jag var med om.

    Dessutom misstänker jag att den faktiska effekten på privat kriminalitet är betydligt mindre än vad du tror. Vi kan ju jämföra med USA som ju försökt med liknande metdoer i snart 200 år. Med inte helt lyckat resultat om vi säger så.

Kommentarer inaktiverade.