Spykers anbud på Saab lika oseriöst som Koenigseggs

spykerlogoNu är det dags för en ny runda med oseriösa spekulationer kring en köpare av Saab utan nödvändiga resurser. Holländska sportbilstillverkaren Spyker är bara en nederländsk variant av Koenigsegg. En hantverksfirma som inte har någon som helst kompetens för massproduktion av bilar. Förmodligen har man inte heller tillräckligt med pengar.

Spyker är en oseriös köpare med en felaktig inriktning. Köper de Saab Automobil blir det samma utveckling som om Koenigsegg köpt företaget. Dvs avveckling av större delen av arbetstillfällena på Saab-fabriken i Trollhättan.

Medan denna nya runda av spekulationer, lögner, falska förhoppningar och tomt prat breder ut sig så har Saab-arbetarna inget att säga till om. Alla beslut fattas ovanför deras huvuden. Det är kapitalismen i sin prydno. Små grupper av kapitalägare och direktörer beslutar om tusentals människors liv. Det är allt annat än demokrati det.

Intressant?
Läs också: Oseriös rapportering om Saab, Så kan Saab rulla vidare,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements