Knarklangning både högt och lågt

I november förra året greps en departementssekreterare på regeringskansliet med en stor mängd opium på sig. Nu åtalas han och 10 personer till för att ha sålt kilovis med opium:

Departementssekreteraren medger vissa delar av åtalet men förnekar att han sålt narkotika. Hur han förklarar den stora mängd opium han bar på sig vill åklagaren inte gå in på.

Mannens chef och närmaste kollegor på regeringskansliet har informerats. En departementssekreterare är en tjänsteman i regeringskansliet som förbereder ärenden för beslut.

Rättegången i opiumhärvan inleds i Södertörns tingsrätt på måndag och beräknas pågå i sju—åtta dagar.

Det hela kanske på något sätt visar att moderater inte bara fuskar i valprocesser utan också omger sig med mindre skötsamma och laglydiga personer även i regeringskansliet. Iofs handlar det i detta fall inte om en någon som är partianknuten på det sätt som det är i samband med de interna oegentligheterna kring provvalet. Man man undrar ju om inte den släpphänta inställningen till moral, lag och ordning inom moderaterna (minns handelsminister Björling och hennes svartbygge, Littorin och falska betyg osv) smittar av sig även på andra i deras närhet, eller innebär att det blir acceptabelt även för andra i deras närhet att bete sig på olagliga och felaktiga sätt. Sen har vi exempelvis också fallet med moderaten i Öckerö kommun som var överförmyndare och hjälpte två gode män att förskingra en psykiskt sjuk mans förmögenhet.

Nu är knarklangning något som bara sällan beör personer i den ställning som den åtalade departementssekreteraren har utan oftare människor i lägre samhällspositioner och från vanligare förhållanden. I Göteborg har sålunda en stor mängd personer i Frölunda gripits för haschlangning. En av de gripna är en fritidsledare på en fritidsgård. Totalt har 17 personer anhållits i ärendet. De anhållna har inga kopplingar till något känt gäng inom den organiserade brottsligheten i Göteborg enligt polisen.

På andra håll drar sig knarklangare inte från att använda sina barn som kurirer och i andra fall så deltar flera familjemedlemmar i knarksmugglingsverksamhet. I det senare fallet handlar det om smuggling av stora mängder amfetamin i Volvo-växellådor.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements